Gdzie to przerysowanie? Podoba się bardzo.
Szukaj
Gdzie to przerysowanie? Podoba się bardzo.
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
Jedna z najpiękniejszych modelek które tu widziałem. Historia, naturalność, mądrość a nie ten durnowaty plastik-fantastik z blurowaną skórką.
Piękne światło, kolory.
Ale kadr do kitu. Oglądaj dużo malarstwa portretowego, ja przynajmniej tak się uczyłem portretu.![]()
jeden z najmilszych i najpomocniejszych komentarzy jakie sam dostalem a i czytałem na forum. Dziękuje korsarz. Co prawda kadr to kwestia gustu, są osoby którym się podoba, sa ktorym nie. To był taki spontan, ale napewno masz racje ze trzeba sie edukować. Dobrze, że mi przypomniales, aby odswiezyc pamiec i nauczyc sie czegos wiecej. Jakie pozycje ze swojej strony bys polecil ?
ostatnie wiecej was nie drecze zlymi kadrami
btw. korsarz powiedz co jest zlego w kadrze ze swojego doswiadczenia literackiego ?
co do swiatla, swiecidelkiem byla 580
Nie bardzo podoba mi sie kolorystyka tych zdjęć.
Wydaje mi się, że zdjęcia ludzi starych zazwyczaj lepiej wyglądają gdy są w b&w.
nie rozumiem dlaczego ? znaczy sie, ze ktos ma swoje lata to nie zasluguje na kolorowe, pogodne, pelne zycia kolory ?
4. Tym razem pewna urocza Serbka, która spotkalem podczas podróżowania po Jugoslawii. Moze nie moja, ale na pewno czyjaś babcia![]()
Ładne, soczyste kolory, złapane momenty gdzie jest pogodna i uśmiechnięta twarz dają bardzo pozytywny odbiór. Nad kadrami trzeba trochę popracować. Nie zgadzam się z argumentem, że powinno być b&w w tym przypadku pasują kolorowe barwy jesieni życia
pozdr
Źle mnie zrozumiałeś, nie chodzi oto czy ktoś na coś zasługuje czy nie, tylko po prostu zdjęcia ludzi starych - zniszczone twarze pobrużdżone zmarszczkami lepiej wyglądają w b&w.
Pstrokacizna nie pasuje do starości - nie jest to kwestia zasług - podobnie jak spódniczka mini nie pasuje babci i nikt nie będzie przecież pytał czy babcia nie zasługuje na mini...![]()
Ostatnio edytowane przez santo ; 21-11-2010 o 18:40
A mi zdecydowanie najbardziej podoba się pierwsze zdjęcie, właśnie z takim kadrowanie.
Na pewno nie jest to klasyczny portret, ale patrząc na takie zdjęcie mam wrażenie, że zostało zrobione przy okazji, bez pozowania taki "re-po-rtret".
Bardzo ładne zdjęcie, ja na Twoim miejscu pokazałbym babci tylko to jedno (:
"Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm
Skontaktuj się z nami