Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Babcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez santo Zobacz posta
    Źle mnie zrozumiałeś, nie chodzi oto czy ktoś na coś zasługuje czy nie, tylko po prostu zdjęcia ludzi starych - zniszczone twarze pobrużdżone zmarszczkami lepiej wyglądają w b&w.
    Pstrokacizna nie pasuje do starości - nie jest to kwestia zasług - podobnie jak spódniczka mini nie pasuje babci i nikt nie będzie przecież pytał czy babcia nie zasługuje na mini...
    jednak nie zgodze sie. Wszystko zalezy od podejscia, tematu zdjecia, tutaj miala byc radosc, jesien szczescia i samozadowolenie dojrzalej kobiety. BW kompletnie do tego nie pasuje. Aczkolwiek smutna pani przy filiżance kawy napewno lepiej wyglada w bw. Ciesze sie, ze zdjecia jednak jakies wrazenie zrobily na odbiorcy.

Domyślnie

Bardzo fajne zdjecia to ostanie babci twojej jest juz lepiej skadrowane.
    Również uważam że w kolorze lepiej pasuje - widać tą radość na zdjeciu
    N i pare gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MR Zobacz posta
    jednak nie zgodze sie. Wszystko zalezy od podejscia, tematu zdjecia, tutaj miala byc radosc, jesien szczescia i samozadowolenie dojrzalej kobiety. BW kompletnie do tego nie pasuje. Aczkolwiek smutna pani przy filiżance kawy napewno lepiej wyglada w bw. Ciesze sie, ze zdjecia jednak jakies wrazenie zrobily na odbiorcy.
    Chdziło mi o to, że jakskrawe kolory nadają starości, z całą jej brzydotą, niekiedy prawie karykaturalny charakter i powodują, że starość staje sią krzykliwa i w pewnym sensie bardziej stara.
    Oczywiscie to kwestia estetyczna.

Domyślnie

No, no!
    Prawie 1700 odwiedzin, 50 wpisów.
    Wkrótce fanklub Pani Babci powstanie!
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez santo Zobacz posta
    Chdziło mi o to, że jakskrawe kolory nadają starości, z całą jej brzydotą, niekiedy prawie karykaturalny charakter i powodują, że starość staje sią krzykliwa i w pewnym sensie bardziej stara.
    Na moim monitorze nie widać tej krzykliwej karykaturalnej brzydoty.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

amirez tez mnie to zaskoczyło, ale nie powiem, ucieszyło. Do tego wywiązała się dosyć ciekawa rozmowa nt. bw i koloru w takich zdjeciach.

santo własnie chodzi o sposób pojmowania starości, ja ją widze, chce widzieć nie jako brzydote, karykaturalny charakter ale jako szczescie, dojrzalość, mądrość okresu zycia który kazdy czlowiek chce doczekać. Chciałem pokazać (i lubie to), ze starość wraz ze wszystkimi jej obciążeniami jest także okresem szczęscia i akceptacji.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-11-2010 o 03:58 Powód: lit.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów