Close

Strona 4 z 29 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 290

Domyślnie

Tok'Ra
    dzieki za opis a co do dysków to mam wsio w kopiach w 3 miejscach zawsze
    .: D700 :. + .: D700 :. + 7x szkło + 8x błysk + 7x radio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Tła na których pracuję często mają po 300-400 Mb i kilkadziesiąt warstw i masek - wierz mi,że czasami brakuje mi pamięci

No wiesz, karta grafiki to takie coś dzięki czemu widać coś na monitorze a dlaczego taka? - a dlaczego nie?
    nie no wiem tylko po co taka ? wystarczy jakakolwiek ... i oby była jak najcichsza
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Procek - powinien wystarczyć Intel i5-760, pamięć 8Gb DDR3, płyta może coś z Gigabyte np H55, grafika minimum Geforce 9800, dobry HDD 1Tb, wydajny zasilacz min.500W i reszta wg.uznania spokojnie zmieścisz się w granicach 2500 zł. Dużą rolę odgrywa tu procesor i pamięć więc tu nie ma co oszczędzać przy czym można pomyśleć o procku i7 ale różnica cenowa jest dość znaczna.
    Xeon to to samo co i7, tyle że taniej.

Cytat Zamieszczone przez onia Zobacz posta
    nie no wiem tylko po co taka ? wystarczy jakakolwiek ... i oby była jak najcichsza
    Też się zastanawiałem, ale że nie siedzę w fotografii, to pomyślałem sobie, że może wie lepiej. Zanim przeczytałem jego post, myślałem o jakiejść płycie głównej z integrą. Ostatnio wywoływałem RAW-y na swój własny amatorski użytek na lapku z 1,86 GHz i 2 GB RAM - dawał radę. Nie wiem, czy potrzeba komuś aż 8 GB. Stacjonarnie mam core i5 750@3,4 GHz + 4 GB RAM i mnie tam styka, ale komp był budowany z myślą o grach.

Intel vs AMD w Photoshopie:
    Ostatnio edytowane przez Umbra ; 14-11-2010 o 17:04

Domyślnie

nie no wiem tylko po co taka ?
    Bo jest tania i ma bardzo dobry stosunek ceny do jakości.

Domyślnie

No nie wiem czy taki dobry. Ja znalazłem tego GF tylko w ram.necie (kiepski sklep) za prawie 500 zł - jeśli to jest dobry stosunek ceny do wydajności, to jestem arabskim szejkiem.
    Brać płytę z integrą albo normalną + najtańszą kartę (może być pasywna, jeśli ma być cicho).

5 - zasilacz jest najważniejszy. Im mocniejszy, tym mniej zapłacisz za prąd, a i masz gwarancję, że nagły skok energii nie zamiecie dysków twardych. Chieftec, BeQuiet, Tagan, OCZ czy droższy Modecom od 500W winny wystarczyć - za to żadnych tanich "ogórków" robionych w chińskim ZDZ-cie.
    Że co? Rachunki za prąd nie zależą od mocy zasilacza, tylko jego sprawności. Poza tym, to są groszowe różnice w skali roku. No i Chiefcet oraz Modecom nie należą do dobrych zasilaczy. Co najwyżej średnich. Obecnie dobry stosunek ceny do wydajności posiada OCZ (ale to taka wyższo-średnia półka). Brałbym albo OCZ-a, albo Corisaira (Corsair lepszy, ale zazwyczaj też trochę droższy). I wcale nie potrzeba aż 500W - zwłaszcza, jeśli weźmie płytę główną ze zintegrowaną grafiką. Inna sprawa, że obecnie cenowo nie opłaca się za bardzo brać nic poniżej 500W (chyba, że core i3 + H55 bez osobnej grafiki - Corsair 400W i styka z zapasem).
    Ostatnio edytowane przez Umbra ; 14-11-2010 o 17:51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrpl Zobacz posta
    Chcesz zarznac sobie nowego kompa, praca na jednym dysku? Jesli tak, to w ogole nie zmieniaj aktualnego.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jeśli komputera używa się tylko do PS-a to pewnie i wystarczy słabsza ale czasami lubię sobie w coś zagrać, choćby
    NFS
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

No super. Ja też lubię, ale kolega napisał wyraźnie, że komp do obróbki zdjęć. Wie ktoś obeznany, czy do obróbki przydają się te CUDA od Nvidii?

Chcesz zarznac sobie nowego kompa, praca na jednym dysku? Jesli tak, to w ogole nie zmieniaj aktualnego.
    A dlaczego miałby sobie "zarżnąć" kompa? Komputer mam od 98, a jeszcze nigdy mi żaden dysk nie padł. Bo rozumiem, że chodzi o bezpieczeństwo? Chyba, że masz na myśli Raid - zwiększenie wydajności?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Wie ktoś obeznany, czy do obróbki przydają się te CUDA od Nvidii?
    Racz przejrzec watek -- ma raptem 4 strony, a o tym byla mowa na drugiej.

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    A dlaczego miałby sobie "zarżnąć" kompa? Komputer mam od 98, a jeszcze nigdy mi żaden dysk nie padł. Bo rozumiem, że chodzi o bezpieczeństwo?
    Nie. O wydajnosc. Od dawna (jesli nie od zawsze) najwezszym gardlem tradycyjnych komputerow byl i jest dysk. Jaki jest wiec sens wkladania jednego fizycznego dysku do komputera, ktory ma jednoczesnie obslugiwac system, programy, pliki z danymi i jeszcze "kesze" tego wszystkiego?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Dokladnie. Tez mam i5 (750) i 8 GB RAM (1600). Zapierd...la jak maly samochodzik. Fakt, ze procek krecony, ale nie na stale, tylko lata sobie miedzy 1,8 a 3,7 (w zaleznosci od zapotrzebowania na moc). W tescie Shopa przegania i7 (nawet model za 4K PLN), wiec czego chciec wiecej? Fakt, ze i7 tez mozna podkrecic, ale to juz bylaby roznica malo odczuwalna -- jak na taki wydatek.
    Stig, daj spokoj. Kazda Twoja wypowiedz to albo wyrocznia (tak ma byc i...), albo fakt udowodnienia, ze "moj wybor jest najlepszy". Skoro taki i7 to lipa w stosunku do i5, to po co Ci 2 x D3? Przeciez za to mogles miec 3 x D700 albo 6 x D300.
    Przypomne, ze taki i7 moze byc 4-rdzeniowy (8 watkow), a i5 nie. Oczywiscie zaraz mi napiszesz, ze tego nic nie wykorzystuje, ze szkoda kasy i w ogole. Ech...

Strona 4 z 29 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów