Close

Strona 14 z 29 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 290

Domyślnie

Jasne, ja wiem ze duza zasluga jest stanu wstrzymywania/hibernacji, ale po przejsciu na SXT ogolnie czuje duza roznice inplus. Oczywiscie nie twierdze, ze przyspieszenie jest rzedu 500%, ze kazdy musi go miec, ze zwykle dyski to szajs, ze ogolnie rzecz biorac zawsze sie przyda no i ogolnie ten kto nie ma ten... Inaczej mowiac, warto doplacic te 100zl.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Jasne, ja wiem ze duza zasluga jest stanu wstrzymywania/hibernacji, ale po przejsciu na SXT ogolnie czuje duza roznice inplus. Oczywiscie nie twierdze, ze przyspieszenie jest rzedu 500%, ze kazdy musi go miec, ze zwykle dyski to szajs, ze ogolnie rzecz biorac zawsze sie przyda no i ogolnie ten kto nie ma ten... Inaczej mowiac, warto doplacic te 100zl.
    Co dysków SSD, to nie tak prędko wejdą w życie standardy, które unormują wreszcie w jakiś ludzki sposób rynek tych urządzeń.
    Jak na razie JEDEC ustalił dwa standardy co do tych urządzeń z czego jedynie standard "Enterprise" ma szanse na wejście w życie być może na początku przyszłego roku, a standard "Client", to odleglejsza przyszłość.

http://www.networld.pl/news/362326/S...mieci.SSD.html

Dość, że te dyski, przynajmniej na razie, nie za bardzo nadają się do przechowywania wrażliwych danych i jest to raczej ciekawostka do nettopów.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

SSD jest jeszcze w okresie "chorob wieku dzieciecego" (jak kazda technologia w powijakach). Dajmy jej czas, a zwroci sie to z nawiazka. Pamitacie czasu przed USB, CD, internetu?

Domyślnie

Czegoś nie rozumiem? SSD w okresie "chorob wieku dzieciecego" ? W którym miejscu? SSD jest rozwijane już od lat, sam posiadam OCZ Vertex 2, i nigdy już się nie przesiądę z kombinacji szybki SSD + HDD jako magazyn. Jest super szybko i cicho. Wystarczy tylko swap'a wyłączyć i o żywotność nie ma co się martwić
    Ostatnio edytowane przez introll ; 03-12-2010 o 11:39

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez introll Zobacz posta
    Czegoś nie rozumiem? SSD w okresie "chorob wieku dzieciecego" ? W którym miejscu? SSD jest rozwijane już od lat, sam posiadam OCZ Vertex 2, i nigdy już się nie przesiądę z kombinacji szybki SSD + HDD jako magazyn. Jest super szybko i cicho. Wystarczy tylko swap'a wyłączyć i o żywotność nie ma co się martwić
    Nawet staram się zrozumieć Twój punkt widzenia, ale przyznam, że do końca nie jestem w stanie, widać percepcja mi coś szwankuje.

Brak standardów oznacza zwyczajny burdel, jak więc można liczyć, że urządzenia, które produkowane były dotąd według zasady "róbta co chceta", będą zapewniać stosowny margines bezpieczeństwa, który to jest wręcz niezbędny do zastosowań komercyjnych.

Do zabawy te dyski nadają się jak najbardziej, nawet i do bieżącej roboty, ale nigdy nie powierzyłbym im mojej wieloletniej pracy.

Na to trzeba jeszcze długo zaczekać.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Do zabawy te dyski nadają się jak najbardziej, nawet i do bieżącej roboty, ale nigdy nie powierzyłbym im mojej wieloletniej pracy.
    Przy tych cenach używanie SSD jako magazynu danych jest raczej zabawą dla badzo zamożnych snobów... Lub ludzi z niewielkim urobkiem
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Efektow wieloletniej pracy (archiwum) nie powierzylbym zadnemu pojedynczemu dyskowi (nosnikowi). Kopie archiwum trzeba miec zawsze -- niezaleznie, czy to streamer czy super-hiper-niezawodny "skaziak", ze o "zwyklych" dyskach konsumenckich nie wspominajac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Nie rozumiem jakie standardy masz na myśli? Standard już masz. SATA III.
    Czego brakuje Ci więc w nowoczesnych dyskach? Chyba tylko funkcji podobnej do TRIM, ale niezależnej od systemu.
    Jedyną różnicą teraz są kontrolery, zazwyczaj SandForce lub Jmicron.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez introll Zobacz posta
    Nie rozumiem jakie standardy masz na myśli? Standard już masz. SATA III.
    Czego brakuje Ci więc w nowoczesnych dyskach? Chyba tylko funkcji podobnej do TRIM, ale niezależnej od systemu.
    Jedyną różnicą teraz są kontrolery, zazwyczaj SandForce lub Jmicron.
    Z całym szacunkiem, przeczytaj jeszcze raz przynajmniej tą stronę tego wątku (łącznie z odsyłaczami), zamiast mówić ... byle co.

Nikt nie rodzi się Einsteinem, ale wypada to i owo wiedzieć, przynajmniej jeśli wygłasza się tyrady w jakiejś sprawie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Dalej nie rozumiem o jakie standardy chodzi? Czy przykładowo 1 500 000 godzin MTBF to jest mała żywotność (OCZ vertex 2)? Dla mnie wszystko jedno czy to będzie MTBF , TBW lub też inne cuda wianki. Dysk ma po prostu być szybki, i niezawodny. Żadne parametry nie oddadzą realnej żywotności produktu.

BTW SSD mam prawie rok, do tej pory żadnych problemów, w międzyczasie padł mi 2 razy pod rząd samsung HD502Hj;/

Strona 14 z 29 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów