Szukaj
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
Ja bym poszedł do murzyńskiej pracy, popracował kilka miesięcy i kupił a850 - 50/1.4 i 70-210/4 to chyba fajne szkła.
Albo po prostu wymienił a300 na a700 - ta puszka wyszła mniej więcej wtedy, co d300, więc co to za problem?
Naucz się czytać
Następca A700 będzie w przyszłym roku. Niestety SLT.
Sam zaczynam myśleć o zmianie systemy (siedzę w Sony z A700 i fajnymi szkłami).
a co to za patent z tym SLT dokładnie?
lustro bez lustra? dobrze kojarzę?
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
miałem na a900, fajne ale wiesz, jeden sprawny punkt AF w a900 to raz (boczne bardzo lubią przejechać się po pełnym zakresie, jak złapią, to z reguły celnie), masakryczne szumy to dwa, niedziałający tryb ciągły autofocusa to trzy (np. idące powoli 1,5 roczne dziecko w sztucznym świetle to zbyt wysokie progi przy jasnym szkle - 50/1.4 i f rzędu 2.0-4). Do tego 50.1,4 pod światło nie istnieje a światło z boku daje jakiś mleczny zafarb na całym kadrze, 70-210 (flinta) wolny i niecelny, pod światło również nie istnieje, choć plastyką zabija wszystko i tu jest genialne, to trzeba mieć na względzie ww. ograniczenia. Ze światłem z tyłu lub w pomieszczeniach te szkła są bardzo ok ale też nie do akcji.
24-70 na a700, miałem, fajne i ostre ale bez fajerwerków, w chorej cenie, poukładane w bokehu i z polotem jak niemieckie volkswageny z lat 90-tych, produkowane w Japonii podobno przez cosinę na zlecenie sony, zeiss je "tylko" projektował. Mechanicznie miałem małe przeboje z obruszanym tubusem, jedni też, inni nie, niezbyt dobrze poskładane mechanicznie i ochylał mi nieco oś optyczną ale działają jak należy. Na FFie to szkiełko nie błyszczy już tak mocno.
Ostatnio edytowane przez Tommygun ; 23-11-2010 o 15:30 Powód: +i
@ Tommygun, KAWON
Na jaki system chcecie zmienić? Pytam z ciekawości![]()
na razie próbnie od kilku miesięcy jest używany canon 7d ale jednak pełna klatka ciągnie, najzwyczajniej oka po pełnej klatce cropem nie oszukasz i znów muszę rozważyć - 5dII czy d700, używałem obydwu i mam faworyta, szczególnie po ostatnich premierach szkieł w nikonie oraz po sprawdzeniu sprawności AFa w obydwu puchach w trudnych warunkach ale nikon nieco mniej ekonomicznie mi się póki co zamyka (w canonie miałbym +/- to co w nikonie +85/1.8 ), stąd "na jaki system" to się wkrótce okaże. Na pewno już nie sony, może za 5-10 lat.
Skontaktuj się z nami