Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

kolega nie chce mieć takiego korpusu jak Ty? Do tego jakieś lepsze szkiełko i może lampa... jakieś akcesoria i heja
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Domyślnie

Ja bym poszedł do murzyńskiej pracy, popracował kilka miesięcy i kupił a850 - 50/1.4 i 70-210/4 to chyba fajne szkła.

Albo po prostu wymienił a300 na a700 - ta puszka wyszła mniej więcej wtedy, co d300, więc co to za problem?
    Naucz się czytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    Ja bym poszedł do murzyńskiej pracy, popracował kilka miesięcy i kupił a850 - 50/1.4 i 70-210/4 to chyba fajne szkła.
    miałem na a900, fajne ale wiesz, jeden sprawny punkt AF w a900 to raz (boczne bardzo lubią przejechać się po pełnym zakresie, jak złapią, to z reguły celnie), masakryczne szumy to dwa, niedziałający tryb ciągły autofocusa to trzy (np. idące powoli 1,5 roczne dziecko w sztucznym świetle to zbyt wysokie progi przy jasnym szkle - 50/1.4 i f rzędu 2.0-4). Do tego 50.1,4 pod światło nie istnieje a światło z boku daje jakiś mleczny zafarb na całym kadrze, 70-210 (flinta) wolny i niecelny, pod światło również nie istnieje, choć plastyką zabija wszystko i tu jest genialne, to trzeba mieć na względzie ww. ograniczenia. Ze światłem z tyłu lub w pomieszczeniach te szkła są bardzo ok ale też nie do akcji.

24-70 na a700, miałem, fajne i ostre ale bez fajerwerków, w chorej cenie, poukładane w bokehu i z polotem jak niemieckie volkswageny z lat 90-tych, produkowane w Japonii podobno przez cosinę na zlecenie sony, zeiss je "tylko" projektował. Mechanicznie miałem małe przeboje z obruszanym tubusem, jedni też, inni nie, niezbyt dobrze poskładane mechanicznie i ochylał mi nieco oś optyczną ale działają jak należy. Na FFie to szkiełko nie błyszczy już tak mocno.
    Ostatnio edytowane przez Tommygun ; 23-11-2010 o 15:30 Powód: +i

Domyślnie

Następca A700 będzie w przyszłym roku. Niestety SLT.
    Sam zaczynam myśleć o zmianie systemy (siedzę w Sony z A700 i fajnymi szkłami).

Domyślnie

a co to za patent z tym SLT dokładnie?
    lustro bez lustra? dobrze kojarzę?
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta
    a co to za patent z tym SLT dokładnie?
    lustro bez lustra? dobrze kojarzę?
    W skrócie półprzepuszczalne lustro i elektroniczny wizjer.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KAWON Zobacz posta
    Następca A700 będzie w przyszłym roku. Niestety SLT.
    Sam zaczynam myśleć o zmianie systemy (siedzę w Sony z A700 i fajnymi szkłami).
    Kawon a jak Ci współpracuje cz24-70 z 700ką ?
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    Kawon a jak Ci współpracuje cz24-70 z 700ką ?
    To bardzo dobre szkło.
    Odkąd je mam, to sporadycznie zapinam stałki (28/2,0; 35/2,0; 50,1,4).

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kraków / Krosno

Domyślnie

@ Tommygun, KAWON
    Na jaki system chcecie zmienić? Pytam z ciekawości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuba.duch Zobacz posta
    @ Tommygun, KAWON
    Na jaki system chcecie zmienić? Pytam z ciekawości
    na razie próbnie od kilku miesięcy jest używany canon 7d ale jednak pełna klatka ciągnie, najzwyczajniej oka po pełnej klatce cropem nie oszukasz i znów muszę rozważyć - 5dII czy d700, używałem obydwu i mam faworyta, szczególnie po ostatnich premierach szkieł w nikonie oraz po sprawdzeniu sprawności AFa w obydwu puchach w trudnych warunkach ale nikon nieco mniej ekonomicznie mi się póki co zamyka (w canonie miałbym +/- to co w nikonie +85/1.8 ), stąd "na jaki system" to się wkrótce okaże. Na pewno już nie sony, może za 5-10 lat.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów