kolega nie chce mieć takiego korpusu jak Ty? Do tego jakieś lepsze szkiełko i może lampa... jakieś akcesoria i heja![]()
Szukaj
kolega nie chce mieć takiego korpusu jak Ty? Do tego jakieś lepsze szkiełko i może lampa... jakieś akcesoria i heja![]()
Ja bym poszedł do murzyńskiej pracy, popracował kilka miesięcy i kupił a850 - 50/1.4 i 70-210/4 to chyba fajne szkła.
Albo po prostu wymienił a300 na a700 - ta puszka wyszła mniej więcej wtedy, co d300, więc co to za problem?
Naucz się czytać
miałem na a900, fajne ale wiesz, jeden sprawny punkt AF w a900 to raz (boczne bardzo lubią przejechać się po pełnym zakresie, jak złapią, to z reguły celnie), masakryczne szumy to dwa, niedziałający tryb ciągły autofocusa to trzy (np. idące powoli 1,5 roczne dziecko w sztucznym świetle to zbyt wysokie progi przy jasnym szkle - 50/1.4 i f rzędu 2.0-4). Do tego 50.1,4 pod światło nie istnieje a światło z boku daje jakiś mleczny zafarb na całym kadrze, 70-210 (flinta) wolny i niecelny, pod światło również nie istnieje, choć plastyką zabija wszystko i tu jest genialne, to trzeba mieć na względzie ww. ograniczenia. Ze światłem z tyłu lub w pomieszczeniach te szkła są bardzo ok ale też nie do akcji.
24-70 na a700, miałem, fajne i ostre ale bez fajerwerków, w chorej cenie, poukładane w bokehu i z polotem jak niemieckie volkswageny z lat 90-tych, produkowane w Japonii podobno przez cosinę na zlecenie sony, zeiss je "tylko" projektował. Mechanicznie miałem małe przeboje z obruszanym tubusem, jedni też, inni nie, niezbyt dobrze poskładane mechanicznie i ochylał mi nieco oś optyczną ale działają jak należy. Na FFie to szkiełko nie błyszczy już tak mocno.
Ostatnio edytowane przez Tommygun ; 23-11-2010 o 15:30 Powód: +i
Następca A700 będzie w przyszłym roku. Niestety SLT.
Sam zaczynam myśleć o zmianie systemy (siedzę w Sony z A700 i fajnymi szkłami).
a co to za patent z tym SLT dokładnie?
lustro bez lustra? dobrze kojarzę?
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
@ Tommygun, KAWON
Na jaki system chcecie zmienić? Pytam z ciekawości![]()
na razie próbnie od kilku miesięcy jest używany canon 7d ale jednak pełna klatka ciągnie, najzwyczajniej oka po pełnej klatce cropem nie oszukasz i znów muszę rozważyć - 5dII czy d700, używałem obydwu i mam faworyta, szczególnie po ostatnich premierach szkieł w nikonie oraz po sprawdzeniu sprawności AFa w obydwu puchach w trudnych warunkach ale nikon nieco mniej ekonomicznie mi się póki co zamyka (w canonie miałbym +/- to co w nikonie +85/1.8 ), stąd "na jaki system" to się wkrótce okaże. Na pewno już nie sony, może za 5-10 lat.
Skontaktuj się z nami