Szukaj
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Czemu bzdury? Już sama nazwa "wideorejestrator" wskazuje na to, że urządzenie tylko rejestruje, nie wysyła żadnych fal jak fotoradary czy "suszarki", przez co również nie jest wykrywany przez antyradary.
Idź zdjęcia robić. Już.
"W nieoznakowanym radiowozie montuje się kamerę sprzężoną z precyzyjnym prędkościomierzem. Policjanci jadą za podejrzanym pojazdem i rejestrują widok z kamery wraz z naniesionymi na niego danymi o prędkości. I tu pojawia się problem - wideorejestrator nie mierzy prędkości ściganego samochodu, ale szybkość, z jaką porusza się radiowóz."
http://www.otomoto.pl/index.php?sect...Id=654&page=28
No, chyba, że tu też bzdury wypisują.
D200 plus graty...
Bez jaj.. to jakieś bzdury
Ostatnio edytowane przez fotoMichal ; 11-11-2010 o 22:44
www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska
A jak inaczej wyobrażasz sobie pomiar jeżeli prędkość obu pojazdów względem siebie oscyluje wokół zera? Po GPS? Za drogo. Najprościej podłączyć do samochodu i odczytywać wskazania już zamontowanego prędkościomierza i potem dodawać/odejmować wartość tego "wokół zera"Piszecie, że to bzdura. No to zaproponujcie jakieś rozwiązanie techniczne. Jestem ciekaw jak myślicie jak to działa. Dajcie się pośmiać
![]()
Ostatnio edytowane przez velaskez ; 11-11-2010 o 22:45
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Mój prędkościomierz pokazywał 57km/h powiedzmy że zawyża o jakieś 5km/h więc maksylanie miałem 52-3 a wideorejestrator pokazał 65,7 różnica jest niebagatelna wręcz kosmiczna. Mandat przyjąłem bo nie mam czasu na sądy ale chodzi o to że nie po to jade przepisowo żeby płacić.
Nikon Fx
Bzdury piszą... Kamera jest podłączona do prędkościomierza w radiowozie i dodatkowo są wysyłane fale, które obliczają czy radiowóz zbliża się czy oddala od obiektu (i jak szybko). Na podstawie tych danych oblicza się prędkość ofiary.
Wiesz, jeśli na filmie, w trakcie pomiaru, ewidentnie widać, że radiowóz zbliża się do Ciebie, to pomiar był zawyżony, a tym samym nieważny.
To jak wytłumaczysz fakt, że antyradar nie wykrywa tych kamerek?
Jeszcze takie coś przyszło mi do głowy. Może to zależy od modelu wideorejestratora? Może poszczególne urządzenia działają na na nieco odmiennych zasadach?
Ostatnio edytowane przez fil_ftp ; 11-11-2010 o 22:50
Idź zdjęcia robić. Już.
Skontaktuj się z nami