Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: ślub [gary]

Domyślnie

8 to pomyłka, ta niebieska aureola niszczy kadr
    konwersja do B-W nie taka jak powinna
    za dużo czarnych plam i zgubionych szczegółów
    generalnie jak dla mnie czyli świadomego odbiorcy kiepsko, jak dla potencjalnego klienta (nie fotografa) bardzo przyzwoicie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cheyenne Zobacz posta
    konwersja do B-W nie taka jak powinna
    za dużo czarnych plam i zgubionych szczegółów
    podasz proszę nr konkretnego ustępu do Wytycznych Powstawania B-W? Chciałbym poznać dokładną wartość tonów dla odcięcia czerni uznanych za "takie jak powinno"
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

proponuję w miejsce ironi przeczytanie np. Czarnobiała fotografia cyfrowa John Beardsworth
    widzę że krytyki to Ty nie znosisz i wolisz achy i ochy
    kończę temat i przepraszam że miałem inne zdanie
    Ostatnio edytowane przez cheyenne ; 08-11-2010 o 19:12

Domyślnie

oj mylisz się bardzo.krytykę bardzo lubię. co innego jak napiszesz ze nie podoba ci się bw bo jest zalane a co innego jak autorytatywnie stwierdzisz ze takie bw jest nie takie jak być powinno więc ja pytam czy jest jakieś powinno w fotografii?
    pozdrawiam I dzięki za opinie

Domyślnie

proponuję w miejsce ironi przeczytanie np. Czarnobiałą fotografię cyfrową Johna Beardswortha
    Twoja czarnobiel jest po prostu marna i nie umiesz przeprowadzić właściwej konwersji
    a czarne plamy (lub inne jednolite tonalnie) duże powierzchnie i zgubione szczegóły są na wielu zdjęciach w tym kolorowych

więcej juz nie piszę w Twoich wątkach bo widzę że krytyki to Ty nie znosisz i wolisz achy i ochy
    proponuję więcej samokrycytyzmu i spojrzenia do fachowców w celu porównania z własnymi pracami
    ja np. bardzo lubię zaglądać do Sławka Nakonecznego http://whitewedding.pl/gallery/sluby/index.html
    do Ciebie jak napisałem wyżej juz zaglądał nie będę
    nie żyw urazy
    Patrzac na zdjecia z linka, ktory podales mam wrazenie, ze przeczysz sam sobie. Czarne czy biale plamy bez szczegolow doszukuje sie wlasnie w galerii, ktora podlinkowales. W zaprezentowanych przez Garego zdjeciach brak przypadlosci, o ktorych wspominasz (chyba ze patrzymy na plamy bez szczegolow rozmyte gdzies w bokeh). Byc moze to wina monitora. Ja zdjecia ogladam na skalibrowanym przez Czornyja EIZO i szczegolow w postowych zdjeciach dostrzegam duzo.

Domyślnie

[tak nawiasem mowiąc]
    mnie sie podobają bardziej BW Garego, ale jakie to ma znaczenie ?? jednemy sie bardziej podoba to, innemu cos innego...o gustach sie nie rozmawia- nie ma sensu.

ogolnie to jak ktoś w tej sposob ocenia zdjecia jak ty cheyenne to generalnie nóż sie sam otwiera w kieszeni
    zlap szerszy kontekst. moze jedna ksiazka o fotografii bw to malo.

Domyślnie

...konwersja do B-W nie taka jak powinna
    za dużo czarnych plam i zgubionych szczegółów...
    Zapomniałeś dodać "moim zdaniem"...

...generalnie jak dla mnie czyli świadomego odbiorcy kiepsko...
    No cóż, to ja najwidoczniej należę do bardzo nieświadomych odbiorców, bo mi się bardzo podoba...

Domyślnie

ja tez jestem nieswiadomy

Domyślnie

o że ja się przyliże, też chyba jestem nieswiadomy
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Jakie pierwsze zdjęcia w secie są ważne!
    Mnie na początek zmiażdżyły 2, 5 i 7.
    potem przeczytałem posty i oglądnąłem jeszcze raz - podobało mi się mniej.
    Jaki z tego wnioski?
    - chyba nie będę czytał komentarzy do zdjęć (:
    - trzeba oglądać cały set (który buduje nasze emocje), a nie analizować każde z osobna,
    to tak jak analiza szumu - tu jest, tu nie ma, a zdjęcie jako całość - "a, ok. to popatrzę też na zdjęcie" (:
    Oczywiście jak, któreś zdjęcie zwróci naszą uwagę to oglądajmy i oglądajmy.
    Tak jak ja 2. 5. i 7. - są rewelacyjne!
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów