Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: sukiennice

Domyślnie sukiennice

sukiennice krakowskie..
    Ostatnio edytowane przez login_87 ; 04-11-2010 o 13:52

Domyślnie

krzywo i mdło, pstryk jakich wiele. dodatkowo miejsce opstrykane jak żadne inne, trzeba się więc nieźle postarać, żeby uchwycić je w ciekawy sposób. pooglądaj trochę Sukiennic na innych fotografiach i kolejne podejście zrób z jakimś bardziej konkretnym zamiarem.

Domyślnie

ale to są pierwsze kroki , więc się nie poddawaj i walcz dalej

Domyślnie

Mnie się coś w tym zdjęciu podoba. Lubię wieczorne klimaty w mieście. Tylko, na Jowisza!, przy takim słabym świetle zamiast ISO:1600 i przysłony f3,5 użyj statywu i wydłuż czas ekspozycji! Inaczej zawsze będziesz miał mydło.

No i w tym przypadku nie zaszkodziłoby przesunąć trochę aparat w prawo. I znaleźć taką perspektywę, żeby to szklane coś nie wypadało tak na centrolewicy.
    Ostatnio edytowane przez avenarius ; 05-11-2010 o 10:35
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avenarius Zobacz posta
    przy takim słabym świetle zamiast ISO:1600 i przysłony f3,5 użyj statywu i wydłuż czas ekspozycji! Inaczej zawsze będziesz miał mydło.
    Niestety nie mam jeszcze statywu :/ a w najblizszych planach jest n50 1.8

Domyślnie

Muszę Cię zmartwić.
    Kupisz 50 mm i stwierdzisz że aby uzyskać przyzwoitą głębię ostrości i tak trzeba go przymknąć. Czyli znowu ISO 1600 lub statyw.

Ja polecam statyw - wtedy przy ISO 200-400 przymkniesz do f=8-11, a zdjęcia wyjdą nie poruszone pomimo dłuższych czasów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    Niestety nie mam jeszcze statywu :/ a w najblizszych planach jest n50 1.8
    pozdrawiam użytkownika z kraka zważ, że zrobiłeś archiszpopę jaką jest nasza nowa fontanna. Kupuj statyw będzie źle, ale ostro i na temat. Mamy dobry sklepik 10km od Krakowa foto tipa czy jakoś tak.

PS: Jak jesteś atrakcyjną brunetą to możemy porobić razem....zdjęcia. Jak nie to mam nadzieje, że chociaż pivo lubisz

Uprawnienia umieszczania postów