sukiennice krakowskie..
Szukaj
sukiennice krakowskie..
Ostatnio edytowane przez login_87 ; 04-11-2010 o 13:52
krzywo i mdło, pstryk jakich wiele. dodatkowo miejsce opstrykane jak żadne inne, trzeba się więc nieźle postarać, żeby uchwycić je w ciekawy sposób. pooglądaj trochę Sukiennic na innych fotografiach i kolejne podejście zrób z jakimś bardziej konkretnym zamiarem.
ale to są pierwsze kroki , więc się nie poddawaj i walcz dalej
Mnie się coś w tym zdjęciu podoba. Lubię wieczorne klimaty w mieście. Tylko, na Jowisza!, przy takim słabym świetle zamiast ISO:1600 i przysłony f3,5 użyj statywu i wydłuż czas ekspozycji! Inaczej zawsze będziesz miał mydło.
No i w tym przypadku nie zaszkodziłoby przesunąć trochę aparat w prawo. I znaleźć taką perspektywę, żeby to szklane coś nie wypadało tak na centrolewicy.
Ostatnio edytowane przez avenarius ; 05-11-2010 o 10:35
Pozdrawiam!
Muszę Cię zmartwić.
Kupisz 50 mm i stwierdzisz że aby uzyskać przyzwoitą głębię ostrości i tak trzeba go przymknąć. Czyli znowu ISO 1600 lub statyw.
Ja polecam statyw - wtedy przy ISO 200-400 przymkniesz do f=8-11, a zdjęcia wyjdą nie poruszone pomimo dłuższych czasów.
pozdrawiam użytkownika z krakazważ, że zrobiłeś archiszpopę jaką jest nasza nowa fontanna. Kupuj statyw będzie źle, ale ostro i na temat. Mamy dobry sklepik 10km od Krakowa foto tipa czy jakoś tak.
PS: Jak jesteś atrakcyjną brunetą to możemy porobić razem....zdjęcia. Jak nie to mam nadzieje, że chociaż pivo lubisz![]()
Skontaktuj się z nami