FireFox 4rka jest zajebi..., nawet w wersji BETA ;] wersja angielska też jest http://www.mozilla.com/products/down...win&lang=en-US
Szukaj
FireFox 4rka jest zajebi..., nawet w wersji BETA ;] wersja angielska też jest http://www.mozilla.com/products/down...win&lang=en-US
FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
"The wicked flee when none pursueth..."
Sciagne jak wroce do domu. Nie wiem czemu wiekszosc prolemow jest zwiazana z youtube.
Na 360p czesto obraz jest zielony albo rozmaZany. Oczywisty problem z kodekami. Tylko ze zeobilem update flaha a winda ialtualnia sie sama. Czy jest jakis zestaw kodekow ktore powinienem doinstalowac?
Ciekawe jest to ze problemy
Zaczely sie jakis tydzien po insatalacji FF a nie odrazu.
http://pclab.pl/plik2037_SpeedyFox.1.5.html
u mnie póki co, od rana zero przycięć i spowolnienia. jak na razie działa !
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
edit - FF, który po miesiącu pracy, ok 30 stałych kart w oknie programu i zainstalowanych ok 8 rozszerzeń zaczął doprowadzać mnie do szału swoją ociężałą pracą po instalacji w.w. programiku dostał takiego kopa, że sam nie wierzę w to co widzę
z reguły nie jestem fanem wszelkiego rodzaju tjuningów softwarowych ale ta aplikacja naprawdę działa.
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
FF 4 wygląda niemal identycznie, jak Opera.
Jako że FF 3.6 nie udało mi się doprowadzić do działania, zmusiłem się korzystania z innej przeglądarki. Na pierwszy ogień poszedł IE. Generalnie nie byłoby źle, gdyby nie kilka ułomności. Brak słownika i brak addblockera to po pierwsze. Po drugie nie da się zmusić, żeby pasek wyszukiwania google wyniki wyszukiwania wyświetlał na nowej karcie. W zasadzie ten problem dotyczy wszystkich przeglądarek, które po kolei poinstalowałem. Przy okazji zrobiłem sobie taki tour po przeglądarkach (Opera, Chrome, Safari, FF4). W FF 3.6 można było zainstalować jako plugin pasek google pobrany z google i nim zastąpić ten oryginalny. I tam była możliwość ustawienia, żeby wyniki wyszukiwania wyświetlało na nowej karcie. A tak, to trzeba najpierw otworzyć czystą kartę i dopiero wyszukiwać. A w Chrome to już w ogóle jakaś bzdura, bo mamy pasek uniwersalny, do wpisywania adresu i wyszukiwania. Jakoś nie mogę się do tego przemóc... Upierdliwe... No ale dobra, ale na coś się muszę zdecydować, trudno, przyzwyczaję się... Jak trza, to trzeba... Najbliżej chyba jest mi jednak Opera, gdyby tylko dwie rzeczy dało się sprawić... Po pierwsze, żeby pasek zakładek był wyświetlany gdzieś w górnej belce, nie po boku, po drugie, jakiś addblocker by się przydał, a po trzecie, może ktoś z Was wie, jak zmusić ten pasek wyszukiwania, żeby sam otwierał nową kartę? Wiem, że jest tu na forum sporo zwolenników Opere i liczę, że ktoś mi coś podpowie... Z góry dzięki.
EDYTA:
Eeee... Dobra, nieważne... Normalny FF się zbiesił, ale przynajmniej portable chodzi. Szkoda, że na niego wcześniej nie wpadłem, bym sobie troszkę nerwów oszczędził.![]()
Ostatnio edytowane przez Majek ; 27-10-2010 o 23:12
Musze powiedzieć że po dwóch dniach z FF 4 nie miałem żadnego zwisu. Dzięki za pomoc
Możesz spróbować odpalić z okienka uruchom:
firefox -profilemanager
stworzyć nowy profil i sprawdzić czy chodzi
D90, 18-105 VR, T17-50, 35, SB-900
Nie chodzi.
Już zgłupiałem, naprawdę... To nie jest kwestia samej konfiguracji FF. Odinstalowałem przeglądarkę, wszystkie pozostałości po niej wyp... ten... w kosmos. Katalogi, rejestr itd. Po zainstalowaniu od nowa dzieje się dokładnie to samo. Jedynie jak system uruchomię w trybie awaryjnym, to FF staruje. W sensie wyświetla okno. Dlatego moje przypuszczenie jest takie, że program gryzie się z którymś z procesów, który nie startuje w trybie awaryjnym.
Ok, w zasadzie chyba mój ostatni wpis w tym temacie... Problem rozwiązałem, tak więc dla potomnych opiszę, może ktoś skorzysta.
Obi na samym początku wątku był blisko z antywirusem. ESET już po raz drugi mnie zawiódł. Mam pakiet Smart Security, czyli fajerłola też. Chodzi w trybie selektywnym, czyli jeżeli jakiś proces lokalny chce uzyskać dostęp do zasobów internetu, wyświetla się monit, czy akceptuję, czy nie, jeżeli tak, to na ile, na stałe itd. Do póty, do póki nie podejmę decyzji proces jest wstrzymywany (widnieje na liście procesów, ale się nie wizualizuje, nie jest inicjowane okno) Jak podejmę decyzję, wtedy tworzy się reguła, która już zawsze będzie dotyczyć tego procesu, a sama aplikacja staruje. Nie inaczej było z Firefoxem przy jego pierwszym po instalacji uruchomieniu. To było 100 lat temu, ale było. Od tamtego czasu FF się ileś tam razy aktualizował, zmieniała się zawartość exeka którego dotyczy reguła. I w pewnym momencie ESET zgłupiał. Przypuszczam, że mechanizm działa tak, że sprawdza regułę dla aplikacji/procesu po nazwie pliku ewentualnie po jakiejś sumie kontrolnej. W każdym razie skutek był taki, że uruchamiałem FF, ESET twierdził że ma do czynienia z nieznanym procesem (inna suma kontrolna) i go blokował/wstrzymywał czekając na wykonanie akcji (zatwierdzenie/odrzucenie). Tyle tylko, że zapominał wyświetlić okienko dialogowe, w którym tę akcję mógłbym podjąć. Albo nie zapominał, tylko celowo nie wyświetlał, bo miał już wpisane na liście reguł, żeby dla aplikacji firexox.exe uruchomionej ze zdefiniowanej lokalizacji nie wyświetlać dialogu. Wystarczyło zainstalować FF w innym, niż domyślnym katalogu lub wywalić regułę z ESETa... A się ukumbinowałem przy tym... No, ale przy okazji dowiedziałem się, że żadna inna przeglądarka nie jest dla mnie tak poręczna, jak lisek.![]()
ogólnie firefox jest strasznie pamięciożerny
poza tym ciągłe problemy z youtube, myspace (adobe flash player uległ awarii... itp)
częste krasze, a że używam wielu zakładek to przywracanie sesji jest upierdliwe
zważywszy na liczbę użytkowników panowie twórcy mogliby łaskawie coś z tymi babolami zrobić bo jeszcze chwilka i szybsza i ładniejsza opera wróci do łask
jedyną przewagą firefoksa na tą chwilę dla mnie jest wtyczka do ściągania filmików
NIKON d70s i FUJI s5 pro + COŚ od siebie
http://karolantosiewicz.blogspot.com/
Skontaktuj się z nami