Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: D3100 - test.

Domyślnie

no właśnie.., nie miałem jeszcze do czynienia z lustrzankami a tym bardziej nie używałem ani jednej ani drugiej ale z tego co zdążyłem przeczytać porównać i zasięgnąć opinii w sklepach foto ( nie wnikając w kompetencje pracowników ) te aparaty są dosyć podobne i mówienie że D5000 jest dużo fajniejszy jest nieuzasadnione.. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin902 Zobacz posta
    no właśnie.., nie miałem jeszcze do czynienia z lustrzankami a tym bardziej nie używałem ani jednej ani drugiej ale z tego co zdążyłem przeczytać porównać i zasięgnąć opinii w sklepach foto ( nie wnikając w kompetencje pracowników ) te aparaty są dosyć podobne i mówienie że D5000 jest dużo fajniejszy jest nieuzasadnione.. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić
    Jest trochę większy przez co lepiej się go trzyma, ma odchylany ekran LCD, braketing, lepszą funkcję ADL (która nie spowalnia zapisu na kartę jak w D3100), uważam też, że dużo lepiej zachowuje się na wysokich ISO.
    Ja osobiście wybrałbym D5000...
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek67 Zobacz posta
    Kilka tygodni temu kupiłem D5000.
    Miałem na niego ciut chęć, ale spojrzałem na porównanie:
    http://snapsort.com/compare/Nikon_D3100-vs-Nikon_D5000
    Jakas lipna jest ta stronka. W porównaniu d90 vs d300s wygrywa d90...
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arecki51 Zobacz posta
    chris_66, przecież już na YT jest masa filmów z D3100
    większość jest a doklejonym jakimś podkładem, więc trudno się zorientować w rzeczywistej jakości

jak trochę spadnie cena to chyba go wezmę zamiast mojego D40

Domyślnie

cena już spadła, na początku chodził po 2900 z 18-105mm, teraz można go dostać za 2600 pewnie spadnie jeszcze 3, 4 stówki

Domyślnie

za 2200 z 18-105 biorę bez zastanowienia - może nastaną takie czasy

Domyślnie

Mam ten aparat od tygodnia i zrobilem okolo 1000 fotek. Jak na swoja klase robi swietne fotki. W zestawie z 18-105 ma szybki AF. Jak do tej pory praktycznie zawsze trafial w punkt.
    Jednak, mimo ze jest to moja pierwsza lustrzanka, postanowilem ze ja zmieniam na D7000.
    Po prostu teraz wiem czego w nim mi brak.
    D7000, N18-105 (bez AF ), N35 f/1.8, SIGMA 28-80 macro II, T60 Macro f/2.0...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vvilk Zobacz posta
    postanowilem ze ja zmieniam
    napisz coś o dźwięku w filmach i kiedy dajesz do sprzedania bo jestem chętny

Domyślnie

hahah też czekam na taką cenę:P pewnie za parę mcy spadnie do tego poziomu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vvilk Zobacz posta
    Po prostu teraz wiem czego w nim mi brak.
    czego
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów