Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MiX Zobacz posta
    Do foliówki z tesco też się aparat zmieści. Proste pytanie: Czy stać Cię na to żeby nie dbać o sprzęt? na przykład jak sięsuwak rozwali i aparat wypadnie na beton?
    wiec uwazasz ze ten plecak jakosciowo to lipa? Czy poprostu uwazasz tak bo firma nieznana i bez doswiadczenia w tym temacie?

Domyślnie

vanguard kenline 59 lub lowepro 250 zależy już od ciebie albo kata

Domyślnie

Mam ten plecak - jpa.
    Material z jakiego jest wykonany jest ok - mam go ok 2 lata i nic sie nie urwalo i nie rozprulo.
    Do srodka zmiescisz jakies jedzenie plus nie za gruba kurtke/bluze procz sprzetu foto. Jest duzy i naprawde zmiescisz tam caly dobytek foto (ja np zmiescilem d700 z gripem plus szklem, dwa lub trzy inne szkla, dwie lampy, dwa body analogowe w tym jedno ze szklem i to sie zmiescilo tylko w samej komorze z przegrodkami)
    Teraz troche mniej sympatyczne wiesci.
    Komora ma dosc miekkie przegrody i czesto sprzet mi latal po plecaku, caly plecak jest miekki i przez to wg mnie sprzetu w przegrodkach nie trzyma. Glownie mniejsze obiektywy mi lataly po plecaku np 35 1,8 wieksze np tamron 90 raczej trzymal sie swojej pozycji. Dzialo sie czesciej gdy plecak byl nie w pelni naladowany.
    Statywu osobiscie bym nie mocowal do tego plecaka choc mozna. Probowalem kilka razy nosic manfrotto 055 prob (waga ok 2,5kg) i dalo rade ale wydaje mi sie to niepewne i zaprzestalem tych praktyk.
    Kolejna sprawa jest splaszczenie materialu w jednym ramieniu plecaka, nosilem dosc czesto plecak na jednym ramieniu i ta gabka czy material w srodku sie splaszczyl w porownaniu do drugiej strony.
    Nie porownywalem do innych plecakow ale ten ma dosc kiepski system wentylacji plecow, po plenerze plecy mam mokre - nie wiem jak to wyglada w plecakach konkurencji np lowepro.
    Plecak ma jeszcze jedna zalete mianowicie dobrze sie go nosi, jest wygodny i nie czuc tak tego ciezaru na plecach szczegolnie jak sie zapnie pas ledzwiowy i piersiowy.

Mam nadzieje, ze komus moj wywod pomogl

Domyślnie

no i maly dylemat:
    -Kata DR-465 http://allegro.pl/kata-dr-465-czarny...273769231.html
    -Tamrac aero 80 http://allegro.pl/tamrac-aero-80-mod...290208657.html
    -Racam 603 http://allegro.pl/racam-plecak-603-n...281031253.html

wszystkie te plecaki mozna znalesc na allegro za 200zl dalem aukcje z lepszymi zdjeciami. Co polecacie? narazie moj sprzet to tylko body +1 szklo.

Domyślnie

no wiec musialem sie sam zdecydowac i moj wybor padl na Kata 466 (roznica pomiedzy nim a 465 to kieszen na laptopa, wiec 466 jest bardziej uniwersalny. Wygodnie sie go nosi. Chodzilem z nim dzisiaj z 5h i bardz fajnie lezy na plecach.

Domyślnie

Nowego postu nie bede zakladal.
    Potrzeba mi 2 plecaki na 2 zestawy
    1- d300s+n400 f3.5
    2- d80+n300 f2.8 AF-S+TC14

Nic wiecej nie bedzie upychane do plecaka.
    out of the body
    OM10+S28-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    no wiec musialem sie sam zdecydowac (...)
    Przynajmniej nie będziesz marudził, że ktoś Ci źle doradził

Domyślnie

Ja mam NaneuPro Saharę. Jakby ktoś potrzebował, to tu jest test:
    http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-t...pro-sahara.htm

Cytat Zamieszczone przez MiX Zobacz posta
    Do foliówki z tesco też się aparat zmieści. Proste pytanie: Czy stać Cię na to żeby nie dbać o sprzęt? na przykład jak sięsuwak rozwali i aparat wypadnie na beton?
    Porównywanie plecaków firmy JPA do reklamówek to przesada. Mam jeden model, na krótkie wycieczki, mam go 4 lata i jest ok.

Domyślnie

mam FastPack 350 i bardzo sobie chwale, szelki bardzo wygodne, do tego pas biodrowy i piersiowy, przegroda na sprzet foto jak i gorna na drobiazgi oraz osobna przegroda na laptopa (uzywam ja na jakies ksiazki kazety, czasopisma. Przechodzi rowniez jako bagaz podreczny w Ryanair - sprawdzone.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    wiec uwazasz ze ten plecak jakosciowo to lipa? Czy poprostu uwazasz tak bo firma nieznana i bez doswiadczenia w tym temacie?
    Cytat Zamieszczone przez jurekb Zobacz posta
    Ja mam NaneuPro Saharę. Jakby ktoś potrzebował, to tu jest test:
    http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-t...pro-sahara.htm

Porównywanie plecaków firmy JPA do reklamówek to przesada. Mam jeden model, na krótkie wycieczki, mam go 4 lata i jest ok.
    Znaczy sie widziałem je(miałem w ręce), ale nie mialem, nie używałem. Po prostu dla mnie plecak na sprzet foto kojarzy sie raczej dosc ekstremalnie. Jak już biore plecak a nie torbe to z reguły w trudne warunki i che aby sprzet byl na pewno bezpieczny. No, wysokie wymagania mam co do plecakow i JPA ich wg mnie nie spelnia, torby traktuje lagodniej ;D
    "Of course, there will always be those who look only at technique, who ask „how,” while others of a more curious nature will ask „why”."
    Man Ray

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów