Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Witam raz jeszcze,
    ta kapliczka tak wygląda w szerszej perspektywie ( mnie się to NIE PODOBAŁO...):
    Nie pomoże sprzętu kupa, jak fotograf d...a...

Domyślnie

a mnie to zaciekawilo ? bo jeszcze takiego 'zjawiska' przy blokowiskach to nie widzialam. zazwyczaj takie kapliczki widzi sie na wsiach gdzie kosciolow nie ma ...
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judith_manson Zobacz posta
    a mnie to zaciekawilo ? bo jeszcze takiego 'zjawiska' przy blokowiskach to nie widzialam. zazwyczaj takie kapliczki widzi sie na wsiach gdzie kosciolow nie ma ...
    Jak widać z daty, kapliczka jest sporo starsza od bloków, które zbudowano w miejscu dawnej wsi, której ostatnie relikty (np stare chałupy) jeszcze w pobliżu są, ale znikają w tempie... Kościół jest 300m dalej, ale nowy. W tej dzielnicy (jest to zresztą "moja" dzielnica od urodzenia) takich krzyży i kapliczek jest trochę, ale ta jest najstarsza i są to jedyne ślady po przeszłości tej okolicy, które było przez wiele lat "zapleczem ogrodniczym" dla Krakowa.

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judith_manson Zobacz posta
    ok, zgadzam sie duder. ale tak waskiej panoramy nawet w poziomie to tutaj jeszcze nie widzialam.
    wyraznie czegos brakuje mz.
    Mozę brakuje mz cokolwiek to jest
    Podoba mis się w wersji "zakładkowej". Bloki odbirają ciekawy klimat tej kapliczki.

Domyślnie

Jest jeszcze jedna rada-mała głębia ostrości.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Jest jeszcze jedna rada-mała głębia ostrości.
    Tylko tam jest problem - koszmarna CIASNOTA, bo kapliczka stoi na trawniku ZA ŻYWOPŁOTEM takim na ponad metr. Jak się robi zdjęcie, to trzeba wejść z szerokim kątem za ten żywopłot. Szeroki kąt raczej wyklucza porządne rozmycie tła niestety... Chyba, żeby ostro pokombinować np. z winietą?

Domyślnie

No to pozostaje drabina i ujęcie ponad żywopłotem.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    No to pozostaje drabina i ujęcie ponad żywopłotem.
    ...Ewentualnie tele i zdjęcie z okna bloku po drugiej stronie ulicy, ale całości w ten sposób się nie zrobi bo zawsze ten żywopłot w kadr wlezie....

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

A może, po prostu, kadrować samego Chrystusa, a nie całą kapliczkę?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Rzeczywiście kadr nietypowy, ale mnie nie przeszkadza. Wersja B&W ciekawa, podoba mi się.
    clusca
    Fufu X

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów