Witam raz jeszcze,
ta kapliczka tak wygląda w szerszej perspektywie ( mnie się to NIE PODOBAŁO...):
Szukaj
Witam raz jeszcze,
ta kapliczka tak wygląda w szerszej perspektywie ( mnie się to NIE PODOBAŁO...):
Nie pomoże sprzętu kupa, jak fotograf d...a...
a mnie to zaciekawilo ? bo jeszcze takiego 'zjawiska' przy blokowiskach to nie widzialam. zazwyczaj takie kapliczki widzi sie na wsiach gdzie kosciolow nie ma ...
Jak widać z daty, kapliczka jest sporo starsza od bloków, które zbudowano w miejscu dawnej wsi, której ostatnie relikty (np stare chałupy) jeszcze w pobliżu są, ale znikają w tempie... Kościół jest 300m dalej, ale nowy. W tej dzielnicy (jest to zresztą "moja" dzielnica od urodzenia) takich krzyży i kapliczek jest trochę, ale ta jest najstarsza i są to jedyne ślady po przeszłości tej okolicy, które było przez wiele lat "zapleczem ogrodniczym" dla Krakowa.
Jest jeszcze jedna rada-mała głębia ostrości.
A new shit has come to light...
Tylko tam jest problem - koszmarna CIASNOTA, bo kapliczka stoi na trawniku ZA ŻYWOPŁOTEM takim na ponad metr. Jak się robi zdjęcie, to trzeba wejść z szerokim kątem za ten żywopłot. Szeroki kąt raczej wyklucza porządne rozmycie tła niestety... Chyba, żeby ostro pokombinować np. z winietą?
No to pozostaje drabina i ujęcie ponad żywopłotem.![]()
A new shit has come to light...
A może, po prostu, kadrować samego Chrystusa, a nie całą kapliczkę?![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Rzeczywiście kadr nietypowy, ale mnie nie przeszkadza. Wersja B&W ciekawa, podoba mi się.
clusca
Fufu X
Skontaktuj się z nami