Close

Strona 143 z 371 PierwszyPierwszy ... 4393133141142143144145153193243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 421 do 1 430 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lookash Zobacz posta
    No to by bylo cos, sam sie dziwie ze nie daja do aira mozliwosci opcji takiej matrycy skoro macbooki pro maja takowa z tego co pamietam.
    Nie mają.
    To jest właśnie ironia losu - wyczekiwana od kilku lat w komputerach przenośnych matryca IPS trafia tylko do... zabawki. Nie ma obecnie na rynku ani jednego komputera przenośnego (niezależnie od ceny) z matrycą wykonaną w tej technologii.

Cytat Zamieszczone przez lookash Zobacz posta
    No to by bylo cos, sam sie dziwie ze nie daja do aira mozliwosci opcji takiej matrycy skoro macbooki pro maja takowa z tego co pamietam.

Sam ostatnio coraz bardziej odbiegam myslami od laptopa i chyba zamiast nowego macbooka pro 13" podpinanego pod moj monitor 20", zainwestuje w imaca 27". Szkoda ze nie ma jakis posrednich miedzy owym 27 a 21. Duza roznica jednak w nich.
    27" z rozdziałką 2560x1440 to idealny rozmiar do pracy, wystarczy popracować z godzinkę i od razu zaczyna się człowiek zastanawiać, jak można było tyle się męczyć na jakichś miniaturowych popierdułkach.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 26-10-2010 o 23:11

Domyślnie

Przeczytałem dyskusję z tego wątku o cenach MACów w porównaniu do cen składanych PC. Według mnie patrzycie na to ze złej perspektywy. Maków nie porównywałbym do ordynarnych komputerów, tylko raczej do stacji roboczych wiodących producentów takich jak IBM czy HP. To po prostu mają być konie robocze, które nie będą miały sobie równych, które będą mogły jechać z obróbką grafiki i DTP 24/7. No i przecież takie są. A jeśli już je porównać do cen stacji roboczych, to wypadają dosyć tanio

Czorny, a napęd cd/dvd jest w Airusiu?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Matryca jak we wszystkich lapach jest notebookach i z qrevską glacą, (...) do wstępnej oceny i selekcji zdjęć (nawet w otwartym terenie) nadaje się idealnie.
    Widzę tu pewną niekonsekwencję

Domyślnie

W robocie uzywam imaca 24", jeszcze w proporcjach 16:10 i powiem ze juz to mi starcza. 27 to to samo praktycznie na wysokosc a jedynie w szerokosc leci wiecej. Jendo co mi tylko troche nie pasuje to dpi. Teraz mam 20" z 1680x1080, a znajomy ta sama rozdzialke z tym ze na 22". Osobiscie o wiele wygodniej pracowalo mi sie na jego monitorze. U mnie łapie sie na tym ze czasami właże głową w ekran jak cos czytam.

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    To po prostu mają być konie robocze, które nie będą miały sobie równych, które będą mogły jechać z obróbką grafiki i DTP 24/7. No i przecież takie są. A jeśli już je porównać do cen stacji roboczych, to wypadają dosyć tanio
    Może i MacPro to "koń roboczy", ale nie nazwałbym tak iMaca czy Maca Mini. To juz typowo domowe stacje. Ale zgodze sie ze generalnie nie ma sensu porownywac ich do składaków. Brat dziewczyny ma HP i wykonanie całkiem spoko a i cena nie tak niska jak zwyczajne pecety. Ale za to mamy serwis, pomoc itp itd.

Czorny, a napęd cd/dvd jest w Airusiu?
    Nie, nie ma, tak jak i poprzedni. Dlatego taki cienki.
    Ostatnio edytowane przez lookash ; 26-10-2010 o 23:30
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

No właśnie wiem, że poprzedni nie miał, myślałem, że coś się zmieniło. Dodają coś na USB?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Maków nie porównywałbym do ordynarnych komputerów, tylko raczej do stacji roboczych wiodących producentów takich jak IBM czy HP. To po prostu mają być konie robocze, które nie będą miały sobie równych, które będą mogły jechać z obróbką grafiki i DTP 24/7.
    Powiedz to moim wszystkim tanim (w stosunku do Maca) pecetom, ktore orza urobek detepowo-graficzno-fotograficzny przez cale lata, po 12-18 godzin na dobe. Jak znajdziesz Maka, ktoremu nie beda potrafily dorownac wydajnoscia i stabilnoscia, to masz krate JD. Jak sie porownuje padline za 1500 zl, napchana gierkami i uzdatniaczami niewiadomego pochodzenia, podpieta non-stop bez zadnych zabezpieczen do wszystkich protokolow netowych, na ktorym bebla cala rodzina, wraz z goscmi, to takie bzdurne wyobrazenie o pecetach -- oczywiscie mozna miec.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

stig, do takiego porównania na pewno nie dążyłem. Fakt, zwykły pecet parametrami i osiągami z palcem w d*** dorówna Macowi. Komp do pracy, to komp do pracy i będzie działał latami.
    Tylko pytanie pozostaje bez odpowiedzi. Za co oni biorą? Za design? Za obsługę techniczną? Za stabilność działania? Czy po prostu biorą bo mogą?

I doskonale obaj wiemy, że nie mam szans na tą kratę JD

EDIT: I jak o tym pomyślę...to są to raczej komputery dla kogoś kto potrzebuje dużą ilość tego samego - dla firm, a dla osób prywatnych to gratka, ciekawostka i coś odmiennego. Bo w dużej firmie nie patrzysz na cenę, tylko na to co ma to robić i ile tego ma być. A nikt przecież nie będzie składał ich z części, tylko kupią gotowce.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 26-10-2010 o 23:45

Domyślnie

Tylko pytanie pozostaje bez odpowiedzi. Za co oni biorą? Za design? Za obsługę techniczną? Za stabilność działania? Czy po prostu biorą bo mogą?
    Za obsluge techniczna raczej nie... Wiadomo -- design, moda i mit. O czym tu zreszta gadac? Na jednym z ostatnich wesel, "podczas papierosa" na tarasie, podszedl do mnie jeden z gosci. Koles nieco mlodszy ode mnie, zaczyna z nudow nawijke o sprzecie. Gapi sie na D3jki i pyta: "A na jakim Maku pan pracuje?". Kiedy odpowiedzialem, ze nie pracuje na Maku, wielce zdziwiony dodal: "Myslalem, ze tylko na Maku mozna dobrze obrabiac zdjecia...". No i o czym tu gadac, skoro wiekszosc spoleczenstwa (stycznosc tego kolesia z komputerami ogranicza sie do sporadycznych odwiedzin na NK na jakims laptopie) ma takie mityczne przekonania?

I doskonale obaj wiemy, że nie mam szans na tą kratę JD
    Wypic na pewno nie...

EDIT: I jak o tym pomyślę...to są to raczej komputery dla kogoś kto potrzebuje dużą ilość tego samego - dla firm, a dla osób prywatnych to gratka, ciekawostka i coś odmiennego. Bo w dużej firmie nie patrzysz na cenę, tylko na to co ma to robić i ile tego ma być. A nikt przecież nie będzie składał ich z części, tylko kupią gotowce.
    A to pecetow "gotowych" juz nie mozna kupic? Ciekawe... Musze zapytac w Mondi, jak oni sobie z tym radza... W koncu stoi tam chyba z 1000 komputerow... I jak w morde strzelil -- zadnego Maka.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Nie mówię tylko o Makach. Ale też o innych firmach wspomnianych wcześniej IBM, Dell, HP, Compaq etc.
    Raz wyrobisz markę a sprzedasz lodówki Eskimosom...

Z resztą, teraz jak masz białego laptopa jesteś cool. I białe słuchawki, i biały telefon itd.

Domyślnie

Z resztą, teraz jak masz białego laptopa jesteś cool. I białe słuchawki, i biały telefon itd.
    Problem w tym, że maci juz od dawna nie są białe :P Ba ipody tez nie, ostał się jedynie iphone, choć i o dostępność jego trudno. Jeśli chodzi o design to apple wie w ktorym momencie pokazac cos nowego zostawiając konkurencję z marnymi namiastami (chodzi o wygląd).

PS ostatnio czytalem o stacji dokujacej do iphone'a od panasonica (link). Czasami sie zastanawiam czy te firmy w ogole korzystaja z usług porządnych designerów przemysłowych.
    Ostatnio edytowane przez lookash ; 27-10-2010 o 00:47
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Strona 143 z 371 PierwszyPierwszy ... 4393133141142143144145153193243 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów