Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Domyślnie

To przeczytaj a nie nabijaj bezsensowne posty
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie A jak z wydajnością?

Załóżmy że 6 x GP 2700 mAh = ok. 180zł czyli w okolicach ceny oryginalnego EN-EL3e i ciut więcej niż porządny zamiennik.

Pytanie: Co będzie wydajniejsze 6 x akumulatorek AA czy 2 x akumulatorek dedykowany?

Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia w tym temacie?
    Jarek

Domyślnie

trochę naciągana ta kalkulacja

ja mam 3200 mAh gdzie sztuka byla cos kolo 5 zetow, mozna dyskutować na temat trwałości ale nawet jesli ich zywotnosc jest o polowe mniejsza niz Vart czy innych markowych firm to i tak w ostatecznym rozrachunku sie to bardziej oplaca

atutem jest rowniez uniwersalnosc zrodla energii lampa, aparat, inne akcesoria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    trochę naciągana ta kalkulacja
    Błąd w rachunkach: 6 x GP 2700 mAh = ok. 90zł w sklepie dla idiotów

ja mam 3200 mAh gdzie sztuka byla cos kolo 5 zetow, mozna dyskutować na temat trwałości ale nawet jesli ich zywotnosc jest o polowe mniejsza niz Vart czy innych markowych firm to i tak w ostatecznym rozrachunku sie to bardziej oplaca
    Chodziło mi o wydajność w sensie długości czasu działania aparatu, nie w sensie żywotności.

atutem jest rowniez uniwersalnosc zrodla energii lampa, aparat, inne akcesoria
    Uznałem to za oczywisty atut akumulatorków AA, że podczas gdy aparat odpoczywa w szafie to akumulatorki zasilają np. trzepaczkę do pianki do kawy
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarecky Zobacz posta
    Załóżmy że 6 x GP 2700 mAh = ok. 180zł czyli w okolicach ceny oryginalnego EN-EL3e i ciut więcej niż porządny zamiennik.

Pytanie: Co będzie wydajniejsze 6 x akumulatorek AA czy 2 x akumulatorek dedykowany?

Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia w tym temacie?
    ja ostatnio kupiłem 4xgp 2700 + ładowarka GP i zapłaciłem 70 zł ... więc sądzę że grip na baterie opłaca sie komus kto wie gdzie kupić akumulatorki
    pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert S. Zobacz posta
    To przeczytaj a nie nabijaj bezsensowne posty
    No! A ten rzeczywiście wiele wnosi do dyskusji i stanowi kwintesencję rozwiązywania problemów WOW!

Ale moja poruszona do głębi ambicja nakazała mi sięgnąć do instrukcji. Więc przewertowałem manual puszki, potem gripa.
    I co?
    I d..pa!
    Zgodnie z moimi przypuszczeniami nie było słowa na ten temat. Po pierwszej lekturze manuala po zakupie puszki na to nie trafiłem, więc teraz sobie darowałem lekturę. Ale co tam. Poprawiłem się, a efekt ten sam. Brak info.

W związku w tym ponawiam pytanie, które stanowiło jednak treść merytoeyczną mojego "bezsensownego postu":

Czy w MB-D80 da się zmieniać pole ustawiania ostrości przy pomocy kółka jak w MB-D200 (może jest jakiś tajemny "myk"), czy jest to okrojone w niższym modelu?
    Dużo sprzętu, mało czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrrum Zobacz posta
    Czy w MB-D80 da się zmieniać pole ustawiania ostrości przy pomocy kółka jak w MB-D200 (może jest jakiś tajemny "myk"), czy jest to okrojone w niższym modelu?
    Da się.
    Z tego co pamiętam - predefiniujesz przycisk AE-L / AF-L w body na wybieranie AF kółkiem, niestety coś za coś - możesz kręcąc kółkiem zarówno w body jak i w gripie ustawiać pole AF (trochę kłopotliwe w porównaniu z joystickiem który też działa) niestety nie możesz już użyć funkcji domyślnie przypisanej AE-L / AF-L ...
    MarcinWilk

Domyślnie

Dobrze pamiętasz!
    Sprawdziłem i rzeczywiście działa. Dzięki, bo w pionie właśnie tego mi bardzo brakowało.
    Dużo sprzętu, mało czasu

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów