Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie Pewien zachodzik...

Witam, taki oto pewien zachodzik przedstawiam w trzech chronologicznie ulozonych odslonach. kazde ze zdjec dzieli mniej wiecej 5 minut.
    Drzewka takie ciemne, bo te jablonki maja ciemnoczerwone liscie, wiec nie bardzo byly efekty nawet znacznego ciagniecia ekspozycji...zreszta mi pasuje tak jak teraz.
    Jak zawsze wasze uwagi i wpisy mile widziane, jak sie komus spodoba to fajnie, jak nie to pisac czemu nie.
    Moim faworytem jest 1, pozostale sa niejako tlem dla niej i pokazuja przy okazji jak tam sie to wszystko zmienialo...

To nie rozpisujac sie dalej zapraszam.

1.

2.

No i po wszystkim...
    3.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

jedynka wymiata, to slonce och alez plonie, dla mnie bosko, rzekne namietnie plonie dla tej przytulonej pary po prawej, super
    D700, N70-200/2.8, N50/1.4, N85/1.8, N35/2.0, SB800,

Domyślnie

dwójeczka bdb, dla dobra zdjęcia występlował bym z nieba tę jasno żółtą plamkę (tak jak to wygląda na trójce )

Domyślnie

Jak dla mnie to trójka,ale prawą stronę zrobiłbym deczko ciemnej,ten szary pas .

Domyślnie

neverhood- fajnie ze sie komus spodobalo, mnie tez na miejscu urzeklo to plonace niebo.
    harb-wprawdzie jak napisalem we wstepie ja wole 1, ale dzieki bardzo za wpis.
    wingeo-bardzo fajnie to zrobiles, dodales klimatu, podoba mi sie.

Pozostale 125 osob ktore tu zajrzalo nie pozostawiajac wpisow...no coz. Dziekuje za dyskusje o kolorach, kadrowaniu, ekspozycji i ogolnie o zdjeciach, az sie troche mi odechciewa pisac komentarze jak nie moge liczyc na odwdzieczenie tym samym.

P.S Ale w sumie dzieki tym 125 osobom doszedlem do rewolucyjnego wniosku ze robie foty jednak dla siebie a nie pod forum...bo zdjecia i tak mi sie podobaja, sa dokladnie obrobiona jak chcialem i z checia taka np 1 sobie drukne w wiekszym formacie.
    Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje tym ktorym chcialo sie cos skrobnac.

jurek1906-dzieki za wpis. Dla mnie akurat 3...ma 3 miejsce, ale dzieki za uwage i opinie(pisalismy chyba jednoczesnie).
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 22-10-2010 o 18:48
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Kadrowo widzi mi się najbardziej 3, ma intrygujący podział, dobre faktury na glebie i jest najbardziej zrównoważona tonalnie.
    Na jedynce wszystko gra i śpiewa, poza złotą plamą przepału - mnie się to rozlane "żółtko" nie podoba, toteż próbowałbym sprawę maskować W dwójce ten mankament jest co prawda mniejszy, ale kolorystyczny efekt już nie ten... Także 3 biorę tak jak jest, a nad 1 bym popracował
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fremen Zobacz posta
    Na jedynce wszystko gra i śpiewa, poza złotą plamą przepału - mnie się to rozlane "żółtko" nie podoba, toteż próbowałbym sprawę maskować W dwójce ten mankament jest co prawda mniejszy, ale kolorystyczny efekt już nie ten... Także 3 biorę tak jak jest, a nad 1 bym popracował

Zachaczamy o bardzo delikatna kwestie pod tytulem: tolerancja organizmu ogladajacego na przepaly.
    Niebo na 1 w okolicach slonca i dalej jest pozbawione przepalow a mimo to ma jednak pewna "swietlistosc" i teraz jesli przygasze bardziej sloneczko, ktore jest i ma byc najasniejszym punktem na niebie to wyjdzie troche dziwnie.
    Przepalu 255 nie ma, jest bardzo jasno-zolto(jak to trafnie w sumie okresliles nazywajac to rozlanym zoltkiem).
    Na rawie jest przepal 255, w srodku tej plamki. Pokolorowalem ja w PS, po wielu probach wybralem 60% krycia i probka z okolic tego przepalu. Prob i wersji bylo wiele (wiedzialem ze tu beda ewentualne zastrzezenia czy nie za jasno). Ale kolorek widac i jak to sloneczko swieci najjasniej na niebie, chcialem po prostu zostawic widoczne zrodlo swiatla w kadrze.

Fajnie ze podoba ci sie 3, mimo ze co do 1 mamy troszke rozne zdania na temat tego zoltka...
    to przede wszystkim podziekowania za obszerny wpis. Milo ze komus sie jednak chce.
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Zachaczamy o bardzo delikatna kwestie pod tytulem: tolerancja organizmu ogladajacego na przepaly.
    Niebo na 1 w okolicach slonca i dalej jest pozbawione przepalow a mimo to ma jednak pewna "swietlistosc" i teraz jesli przygasze bardziej sloneczko, ktore jest i ma byc najasniejszym punktem na niebie to wyjdzie troche dziwnie.
    Przepalu 255 nie ma, jest bardzo jasno-zolto(jak to trafnie w sumie okresliles nazywajac to rozlanym zoltkiem).
    Na rawie jest przepal 255, w srodku tej plamki. Pokolorowalem ja w PS, po wielu probach wybralem 60% krycia i probka z okolic tego przepalu. Prob i wersji bylo wiele (wiedzialem ze tu beda ewentualne zastrzezenia czy nie za jasno). Ale kolorek widac i jak to sloneczko swieci najjasniej na niebie, chcialem po prostu zostawic widoczne zrodlo swiatla w kadrze.

Fajnie ze podoba ci sie 3, mimo ze co do 1 mamy troszke rozne zdania na temat tego zoltka...
    to przede wszystkim podziekowania za obszerny wpis. Milo ze komus sie jednak chce.
    Słuchaj, ja wiem, że przy takim zachmurzeniu nawet nie ma co marzyc o gwiazdkach, czy innych kółkach Wychodzi to dokładnie tak, jak napisałeś. I przeskoczyć się tego nie da. Ale zamaskować - już owszem
    Prawda jest taka, że najważniejsze są Twoje odczucia - bo to jest Twoja wizja. A widzę wyraźnie, że Cię ta fota cieszy No i tak trzymaj - przecież o to chodzi W tym przypadku będzie nas po prostu różnić "tolerancja organizmu oglądającego na przepały"
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

A mi się podoba trójeczka, jakoś w przypadku dwóch pierwszych to jakoś nie pasują mi te lekkie przepalenia w miejscu gdzie jest słońce.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów