Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 73

Domyślnie

Dorzucę swoje 3 grosze, bo trochę czytałem(albo oglądałem jakiś dokumet) o tych akcjach.
    I z tego co wyczytałem, to na te akcje jest koło 120 000 chętnych i przy takiej ilości chętnych, maksymalnie jaką kwote można zainwestować w te akcje to ok. 4k PLN( ze względu na ilość zgłoszeń kupna), oraz jeżeli ktoś zgłosi chęć kupna akcji za te 4k PLN to jeszcze nie wiadomo czy dostanie te akcje za w/w kwote ( może nawet dostać połowę mniej akcji niż zadeklarował do kupienia)
    Życze powodzenia wszystkim kupującym i chcącym zarobić, bo według mnie warto kupić

Domyślnie

Kruszce-sztabki srebrne i złote kupisz w warszawskiej Mennicy.
    Akcjhe GPW kupuję na 1-2 dnia debiutu

I tyle. Liczę że kupię taniej niż na zapis
    Księżak

D3s Nikkor 50/1.4, 24-70/2.8, 200 2.0 VR sabinka 900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KSIĘŻAK Zobacz posta
    (...)
    Liczę że kupię taniej niż na zapis
    A żebyś się srogo pomylił!

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Ja mam w BZ WBK konto maklerskie. Z tego co wiem to na zapisy na akcje GPW prowizja jest 5 zł niezależnie od ilości + darmowe konto maklerskie na rok 2011 o ile otwierasz konto przy zapisie na akcje GPW.

Aha, opłata 5 zł jest dla stałych klientów tylko na zlecenia przez net. Dla nowych także na telefon.

Ja już się zapisałem na te akcje, ale mam takie pytanie: Ile zamierzasz kupić docelowo?

Możesz zdradzić skąd informacja o darmowym koncie na 2011? Na stronie dmbzwbk jest mowa o roku 2010.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skarab Zobacz posta
    docelowo zamierzam kupić ok 1000 akcji
    Inwestorzy indywidualni min.10, max.100 akcji GWP. Można złożyć tylko jeden zapis.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Inwestorzy indywidualni min.10, max.100 akcji GWP. Można złożyć tylko jeden zapis.
    To po zabawie...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yansen Zobacz posta
    Możesz zdradzić skąd informacja o darmowym koncie na 2011? Na stronie dmbzwbk jest mowa o roku 2010.
    Mój błąd. Olałem tę informację, bo konto już mam. Musiałem źle zarejestrować. Przepraszam, za wprowadzenie w błąd.

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Specjalnie zapytałem się o docelowo, więc ile może kupić na zapis to nie ma znaczenia, bo później sobie dokupi. Nikt nie napisał, że chce zapisać się na 1000 akcji.

@Buli1111
    Tak jest zawsze. Zapisujesz się na jakąś ilość akcji, a dostajesz tyle ile mogą Ci wydać w zależności od potrzebujących.
    Dokładne dane to: Akcja GPW na zapis za 43 zł - więc maksymalna możliwa inwestycja to 4300 zł, z czego podejrzewam, że przy zapisie na maksymalną ilość dostaniemy ok 30-40 akcji. Generalnie chcą zwiększyć pulę % tych akcji co mają dostać inwestorzy indywidualni więc jest nadzieja, że będzie więcej niż przewidują.

@prz3mo
    W złoto i srebro można inwestować kupując sztabki lokacyjne. Mennica lub sklepy internetowe, allegro. Najtaniej srebrne sztabki można dostać za ok. 120 zł. Wszystko zależy od ciężaru danej sztabki. Często sztabki są z jakimś wzorem, fajna kolekcja np. to "droga krzyżowa" 12 sztabek. Problemem takiej inwestycji jest trzymanie tego w domu (sejf) lub skrzynka bankowa. Złoto i srebro można także kupić w XTB (X-trade Borkers). www.xtb.pl - tu inwestujesz tak jak w akcje czy waluty (też dostępne w xtb).

EDIT: Więcej niestety na ten temat nie powiem, bo nie mam konta i nie inwestuje w taki sposób. Co do sztabek to mam rozeznanie malutkie, bo kupuje monety na cele kolekcjonerskie i inwestycje i te same sklepy oferują także sztabki lokacyjne.

EDIT2: A propos inwestycji. Ostatnio czytałem o inwestycji w whisky. Też poprzez jakiś serwis można kupować whisky, którego też nie zobaczymy na oczy. Inwestuje się w konkretny gatunek Scotch Whisky z danej produkcji z danego alembika i z konkretnej beczki. Taka whisky praktycznie zawsze zyskuje na wartości. Jeśli część z tej samej whisky została rozlana do butelek i sprzedawana w sklepach tym bardziej jest zapotrzebowanie. Niestety nie jestem w stanie podać żadnej informacji gdzie można i jak to kupić Dla mnie whisky Single Malt służy tylko i wyłącznie do delektowania się wspaniałym jej smakiem.
    Ostatnio edytowane przez Sendilkelm ; 20-10-2010 o 13:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    To po zabawie...
    ...i tylko 25-30% akcji dla inwestorów indywidualnych z całej emisji.

Domyślnie

a 10% w monetach.
    w jakie blaszki inwestujesz?

Domyślnie

...

EDIT2:
    A propos inwestycji. Ostatnio czytałem o inwestycji w whisky. Też poprzez jakiś serwis można kupować whisky, którego też nie zobaczymy na oczy. Inwestuje się w konkretny gatunek Scotch Whisky z danej produkcji z danego alembika i z konkretnej beczki. Taka whisky praktycznie zawsze zyskuje na wartości. Jeśli część z tej samej whisky została rozlana do butelek i sprzedawana w sklepach tym bardziej jest zapotrzebowanie. Niestety nie jestem w stanie podać żadnej informacji gdzie można i jak to kupić Dla mnie whisky Single Malt służy tylko i wyłącznie do delektowania się wspaniałym jej smakiem.
    Inwestuję na giełdzie, gram na walutach... w sumie to lubię ryzyko i od dłuższego czasu opłaca mi się to, ale inwestycja w Whisky? Musiałbym mieć mocny sejf, a klucz do niego (kod) musiałbym wyrzucić gdzieś bardzo daleko o głęboko...
    same klamoty...

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów