Dzień dobry, mam małe kłopoty i duże problemy.Więc wygląda to mniej więcej tak: moja znajoma miała mieć robione zdjęcia do ulotek na wybory. Zdjęcia te po odebraniu okazały się jednym wielkim niewypałem i jest z nich niezadowolona. Mianowicie nie zgodziła się, by były zamieszczone na ulotce. Obiecała, że dostarczy własne. W związku z tym poprosiła mnie, abym jej zrobiła nowe zdjęcia. Muszą być one - jak wiadomo - koniecznie na białym tle. Zdjęcia mają być dostarczone już za dwa dni. Nigdy nie zajmowałam się fotografią studyjną. Tzn, wiem, co mają zawierać te zdjęcia, ogólnie jakie są normy itp., ale nie wiem jak uzyskać taki efekt, nie chcę, by wyglądało to jakbym wyciągnęła prześcieradło z szafy i zrobiła zwykłe zdjęcie. Zdjęcia mam robić dziś. Nie mam żadnego wyposażenia studyjnego. Dysponuję Nikonem D90, kilkoma szkłami, prześcieradłami (ewentualnie obrusami), wielką blendą srebrno - złotą, dwiema lampami budowlanymi (halogeny), jedna o mody 500W, druga 150W, może uda mi się znaleźć jeszcze jedną 500W. Ach, no i lampa błyskowa SB24. Ot, cały mój zasób. Bardzo proszę, niech mi ktoś pomoże, bardzo mi na tym zależy. Co i gdzie ustawić, jak pokierować światłem. Byłabym naprawdę wdzięczna za wszystkie wskazówki! Pozdrawiam, Ola.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami