Close

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 94

Wątek: D5000

Domyślnie

A dał bym głowę uciąć że w jakiejś lustrzance widziałem SCN Las, hmm...Olympus??
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

i myślisz że to załatwiło by sprawę?

to tylko profile kolorów + A ... chyba że lubisz

Domyślnie

Koledzy, nie ma sensu zakladac nowego wątku, bo sprawa dotyczy tego samego aparatu. Wiec bede pisał tutaj.

Mam dwa pytania.

1. Co oznacza czerwone ISO? Mozna je spotkac po zrobieniu foto w jego info.
    2. Jak uzyskac dłuzszy czas naswietlania, dluzszy niz 30s. Jest co stakiego jak "czas" i "czas B" ale nie umiem tego wykorzystac. W instrukcji jest to opisane ale dodaja ze trzeba miec wezyk spustowy lub pilot, a ja tego nie mam.
    Chcę ustawic dowolnie czas naświetlania ale dłuzszy niz 30s, jak?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spascmar Zobacz posta
    Koledzy, nie ma sensu zakladac nowego wątku, bo sprawa dotyczy tego samego aparatu. Wiec bede pisał tutaj.

Mam dwa pytania.

2. Jak uzyskac dłuzszy czas naswietlania, dluzszy niz 30s. Jest co stakiego jak "czas" i "czas B" ale nie umiem tego wykorzystac. W instrukcji jest to opisane ale dodaja ze trzeba miec wezyk spustowy lub pilot, a ja tego nie mam.
    Chcę ustawic dowolnie czas naświetlania ale dłuzszy niz 30s, jak?
    1. Nie zgłębiałem nigdy tego zagadnienia ale podejrzewam, że to tylko takie ostrzeżenie o wysokim ISO.
    2. Dokup wężyk lub pilot (może być zamiennik) i ustaw tryb M oraz BULB. Raz naciśniesz - migawka się otwiera - drugi raz naciśniesz - zamyka. Stoper w ręku pozwoli Ci kontrolować czas Inaczej się nie da.

EDIT: Dokładny opis masz w instrukcji na którą sam się powołujesz.
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 12-10-2010 o 11:31
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spascmar Zobacz posta
    Jest na czerwono gdy masz ISO ustawione na AUTO, a dokładniej: Automatyczny dobór ISO.

Domyślnie

A dokładniej to zapala się na czerwono gdy auto uzna, że ISO musi być większe niż to które masz aktualnie ustawione. Aparat zwiększa wtedy samoczynnie iso zanaczając tą zmianę na czerwono. Można to w menu wyłączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KwaK410 Zobacz posta
    A dokładniej to zapala się na czerwono gdy auto uzna, że ISO musi być większe niż to które masz aktualnie ustawione. Aparat zwiększa wtedy samoczynnie iso zanaczając tą zmianę na czerwono. Można to w menu wyłączyć
    Właśnie sprawdziłem u siebie (D80) i jest tak właśnie, większe ISO niźli ustawione ręcznie oznaczone jest czerwonym kolorem. Szczerze mówiąc to nie zwracałem na to nigdy uwagi, ale jak widać wytłumaczenie jest proste, choć nie takie jak podałem wyżej (dałem się zwieźć temu, że widziałem to u mnie na ISO1600 )
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Ja jestem posiadaczem 18-105 i z tego co mi wiadomo 18-105 to dobre szkło i mam ten sam aparat co kolega u góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał_89 Zobacz posta
    Ja jestem posiadaczem 18-105 i z tego co mi wiadomo 18-105 to dobre szkło i mam ten sam aparat co kolega u góry

wtf???? a ja mam ten sam aparat, co wielu kolegów u dołu...

a jak się to ma do toczonej dyskusji???

proszę nie zaśmiecać wątków...

Domyślnie

Jestem w prawdzie nowym użytkownikiem nikona D5000 i jak na razie uczę się go. Dlatego mam pytanko, może trochę głupie, ale liczę na odpowiedź
    Czy przy dość niskich temperaturach (poniżej zera) może się coś uszkodzić przy robieniu zdjęć?

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów