Zdjęcia z ostatniej sesji:
http://modelki.plejada.pl/17781,1,10...oto_detal.html
Szukaj
Zdjęcia z ostatniej sesji:
http://modelki.plejada.pl/17781,1,10...oto_detal.html
D7200+D90+N10-24+N18-105VR+N70-300VR+S17-50+S50-150+N35+N85+N105+J135+T200, SB800 i parę drobiazgów
Jego inne zdjęcia:
http://www.wojtekwojtczak.pl/produkc...ching_you.html
D7200+D90+N10-24+N18-105VR+N70-300VR+S17-50+S50-150+N35+N85+N105+J135+T200, SB800 i parę drobiazgów
Te zdjęcia z TM badziewne, ale te na stronie ma bardzo ciekawe.
BTW, chcielibyście, żeby Wasza dziewczyna/żona/córka tak pozowała? Temat w caffe, więc pozwoliłem sobie was zapytać.
Niby dzisiaj gołych d... jest wszędzie pełno, ale czy dziś nikt już nie traktuje nagości jako jakiegoś sacrum, intymności, nie ze względów religijnych czy kulturowych, ale po prostu - czegoś, do czego jednak nie sięga się z byle powodów. Akt to chyba najtrudniejsza sztuka w fotografii, bo naprawdę niesamowicie trudno jest stworzyć dzieło, które będzie usprawiedliwiało sięgnięcie do tak wielkiej tajemnicy.
Jak to jest Waszym zdaniem?
Pozdrawiam
Korsarz ;]
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
ja kiedyś rozmawiałem ze swoją (już od jakiegoś czasu) żoną na ten temat... Chciała by mieć ładne akty, aby na starość móc sobie zobaczyć jaka była piękna... to jej słowa![]()
Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
moje obserwacje...
Nie no OK, żonie, jak najbardziej, ale jak intymność jest dla każdego to co jest dla niekażdego?
@Jacek_Z, no pytam generalnie wszystkich, bez podziału na wiek. Bo mnie to ciekawi. Jak takie panny pokazują się w imię kariery przed całą Polską, to gdzie jest niby ich intymność? W tym, że zaczną gadać o czymś poważniejszym niż TVN Style czy najnowsze szminki? Albo że pokażą emocje, które normalnie skrywają?
Rozumiem akt, zamysł dobrego fotografa, przedstawiony modelce, ona zafascynowana wizją się godzi bo widzi że naprawdę jest sens sięgania aż tak daleko. Ale tanie gnioty po konwersji do BW na hurtowej sesji? W imię jakiegoś plastikowego programu w TVN? Tak jakoś mnie to przeraża....
Nie tylko ciebie. Kariera kusi. Takie czasy, że najlepiej się ją robi jak się jest kontrowersyjnym. Wtedy cie zauważają. Szarej myszki nikt nie zauważy. W zawodzie modelki jest to jeszcze jakoś wytłumaczalne. Niestety jak sie patrzy na celebrytów to .. szkoda gadać. Jedna lansjerka. Przykład idzie z góry. No i dziewczyny się pchają na ekran. Co mają robić, jak inaczej się przebić? Szczególne te z małych miast ?
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Jacku, ale to już nie jest kontrowersyjneMoże 60 lat temu było, ale dziś ani aktów w sieci nie brak, ani modelek do aktów, ani nic... Chodzi o intymność, skromność, o to, że taka dziewczyna szkodzi samej sobie, swojej wstydliwości... Nikomu więcej. Wielka nie będzie, historia nawet nie splunie w jej stronę gdy zatoczy koło, a straci coś, co można szanować.
Nie chciałbym różnicować ludzi na tych z małych miast i z wielkich chociaż coś jest na rzeczy. Jeżdżąc po małych miastach i poznając ludzi obserwuje takie zjawisko.
Chociaż korzenie były u "staruszków" - pamiętam swojego szefa, jak wspominał, że w latach 70 w akademiku obcokrajowiec mógł mieć większość studentek za 10 dolarów...
Skontaktuj się z nami