Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Domyślnie

Ja używam PS CS3 i nie widzę problemów. Składa jak trzeba, nawet elementy panoramy robione z ręki. Z CS2 było znacznie gorzej. Bawiłem się też PtGui, tak chwalone przez magazyn, ale jakiś zasadniczych różnic w wyglądzie panoram z tego programu i z CS3 nie dostrzegam.

Domyślnie

Jak się ma PS to się używa wszystkiego co jest dostępne, a ja go nie mam, więc używam PTGui.
    Może ktoś, kto ma oba programy pokusi się o porównanie możliwości obu, ale zaryzykuję stwierdzenie, że narzędzie specjalistyczne powinno być lepsze od uniwersalnego w specjalistycznych zastosowaniach.
    Sebastian

Oszczędny w słowach Awatar Moff
    Miasto
    Sulejówek

Domyślnie

Pozwolę sobie na mały offtop

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Mam pytanie. Czy zdjęcia z galerii "Limerick" są w HDR?
    D5000 + N35mm f/1,8G + N18-55mm + N70-300mm f/4-5.6G

Domyślnie

Ten program to trial, trzeba płacić?
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moff Zobacz posta
    Mam pytanie. Czy zdjęcia z galerii "Limerick" są w HDR?
    Wydaje mi sie ze nie, zamek napewno nim nie jest.....kurcze musze powywalac niektore z tych starych zdjec, bo nie moge na nie patrzec

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Ja używam PS CS3 i nie widzę problemów. Składa jak trzeba, nawet elementy panoramy robione z ręki. Z CS2 było znacznie gorzej. Bawiłem się też PtGui, tak chwalone przez magazyn, ale jakiś zasadniczych różnic w wyglądzie panoram z tego programu i z CS3 nie dostrzegam.
    Zgodze sie, ze PS sobie radzi....ale z tego co piszesz widze ze nie pracowales z ptGui, nie osiagniesz tego samego PSem co ptGui....nie ma szans!

Domyślnie

Nie próbowałem PS bo jest skomplikowane składanie ptgui zrobi to za ciebie ewentualnie poprawisz tylko sklejanie gdzie jest mało punktów zaczepienia . Nie wiem jak jest w nowszej wersji ( testowa ) ale podobno można już zapomnieć o wszelkich korektach w PS
    |D70S|S24-70/2.8||SB600 dużo chęci ale brak talentu

Domyślnie

Jeśli ktoś nie chciałby wydawać pieniędzy na PTGui, a korzystać z pełnej (prawie, ale sam nie wiem czego brakuje) funkcjonalności tego programu, może skorzystać z darmowego Hugin'a, który stanowi bazę dla PTGui.

Link do pobrania aktualnej wersji dla systemu Windows i Mac - http://sourceforge.net/projects/hugin/files/latest
    Link do przykładowego tutorialu o maskach (nowość także w PTGui Pro) - http://hugin.sourceforge.net/tutoria...masks/en.shtml
    Sebastian

Domyślnie

Jest jeszcze niedoceniany Image Composite Editor: http://research.microsoft.com/en-us/...roups/ivm/ICE/
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Czas odświeżyć wątek. Mam pytanie zdjęcia wywołuje w CR i tam ustawiam ekspozycję i WB. Jak to przenieśc na PTGui. Jak otwieram zdjęcia aby złożyć panoramę to mam tak jakby surowe rawy. Za pomoc dziękuję

Domyślnie

Też mnie to ciekawi, bo męczę się na razie tylko z JPG.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów