Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie "Zawieszone" lustro

Hej, dzisiaj w plenerze przez 15minut kłapanie lustra miało inny dźwięk. Przy pstryku na dłuższym czasie lustro poszło do góry i już nie wróciło na dół Wyskoczył mi error "błąd. ponownie naciśnij spust migawki". Kombinowałem, ale lustro dalej zawieszone i nie chce zadziałać.. Migawka zamknięta. Puszka to D60.

Miał już ktoś takie przeboje? Szukam przede wszystkim orientacyjnej ceny naprawy. Tak wiem, zadzwonię do serwisu pewnie, ale o tej godzinie nie pracują, a jutro jestem dwa dni w terenie.
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Domyślnie

Rozumiem, że "kombinowałem" oznacza wyjęcie baterii i reset... Na 90% padł mechanizm unoszenia lustra. Poszukaj na forum. Zdaje mi się że był podobny temat jakiś czas temu - może padła cena naprawy.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

ja miałem podobną sytuację w D90 chciałem rzucić okiem na matryce przed wyjazdem ma wakacje czy bardzo jest zasyfiona. Lustro poszło do góry i tak już zostało , wyciąganie baterii , resety gówno dały więc wybrałem się do miejsca w którym go kupiłem wysłali go na Postępu i wymienili w nim elektronikę analogowa - main pcb tak jest w opisie naprawy , zrobili to w ramach gwarancji (przebieg 6k) wiec nie wiem jaka cena naprawy ale jak rzuciłem okiem na ebay to taka płytka kosztowała 35 $ pzdr
    |N D80|N D90|N 24-70f/2.8|N 50f/1.8|N 50f/1.4G|N 80-200f/2.8|SB-900|SanDisk ExtremeIII 8GB|T 17-50f/2.8|

Domyślnie

Kasa na nową puszkę już w 90% odłożona. Nawet jak naprawa miałaby być opłacalna, to jednak wolę nową puszkę. Wiem już co mnie ogranicza w sprzęcie, wiem co mi potrzebne, a więc wiem jaka puszka do mnie pasuje. Na pewno nie jest to D60

Rozwalony aparat zapewne trafi na allegro jako "dawca organów" dla majsterkowiczów. Będzie można go znaleźć po opisie:

"pierwszy właściciel - kobieta. Używany sporadycznie w domu, poza domem korzystałam z komurki, bo lóstrzanka za cienrzka. Aparat jest 100% sprawny. Jeśli dostaniesz uszkodzony towar, to kłóć sie z pocztom. Ja wysyłam tylko sprawdzony towar"

Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Talking

Cytat Zamieszczone przez KaeF Zobacz posta
    "pierwszy właściciel - kobieta. Używany sporadycznie w domu, poza domem korzystałam z komurki, bo lóstrzanka za cienrzka. Aparat jest 100% sprawny. Jeśli dostaniesz uszkodzony towar, to kłóć sie z pocztom. Ja wysyłam tylko sprawdzony towar"

hahaha leże

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaef Zobacz posta
    rozwalony aparat zapewne trafi na allegro jako "dawca organów" dla majsterkowiczów. Będzie można go znaleźć po opisie:

zamawiam!
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Uprawnienia umieszczania postów