Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    ......... zdjęcia nie posiadają żadnej obróbki. wiec wybaczcie mi drobne błędy,ale poważniejsze chciałbym znać .......
    Tylko poważnie ...... skoro zdjęcia są w jpgu, to znaczy, ze obróbka była, tylko nie ty ją zrobiłeś, .... a prawdopodobnie soft w aparacie
    Dawaj zdjęcia z profilem sRGB, ...... wtedy wszyscy widzimy to samo, ...... poniżej Twoje zdjęcie widziane w przeglądarce nie czytającej profili (lewe) i w PS (prawe), ...... no u mnie widać różnicę

Pozdrawiam.

Domyślnie

Piekny 2 kadr.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie Droga do sieny ;)

Cytat Zamieszczone przez wingeo

Tylko poważnie ...... skoro zdjęcia są w jpgu, to znaczy, ze obróbka była, tylko nie ty ją zrobiłeś, .... a prawdopodobnie soft w aparacie
    Dawaj zdjęcia z profilem sRGB, ...... wtedy wszyscy widzimy to samo, ...... poniżej Twoje zdjęcie widziane w przeglądarce nie czytającej profili (lewe) i w PS (prawe), ...... no u mnie widać różnicę

Pozdrawiam.
    Zdjęcia robię w przestrzeni barw AdobeRGB.Strona na która wrzucam foty nie przyjmuje rozszerzenia .NEF Podrzuce na inne stronie,jak tylko odbiore mojego kompa.

Domyślnie

Zdjęcia robię w przestrzeni barw AdobeRGB.Strona na która wrzucam foty nie przyjmuje rozszerzenia .NEF Podrzuce na inne stronie,jak tylko odbiore mojego kompa.
    .... musisz zrobić konwersję z Adobe RGB na sRGB i dopiero wtedy wrzucić foty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wingeo Zobacz posta
    ale fotę z profilem Adobe zostaw sobie - do wydruku zawsze będzie lepiej niż sRGB
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Cytat Zamieszczone przez wingeo

I to chyba dlatego ja na kompie widziałem innaczej ,a na forum innaczej ? Ok,jak odbiore kompa z serwisu to z tym powalcze.

Ale foty się podobały )) ???

Domyślnie

Ale foty się podobały )) ???
    ..... no właśnie, zapomniałem do pisać, że ................ zdjęcia mi się podobają

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów