najlepsze rozwiązanie kupic nowe gumy na ebay-u zanieść do serwisu zeby przykleić, proste i po problemie, nie ma co sie martwic.
http://cgi.ebay.pl/NIKON-D700-REAR-R...item5ad79b8d59
Szukaj
najlepsze rozwiązanie kupic nowe gumy na ebay-u zanieść do serwisu zeby przykleić, proste i po problemie, nie ma co sie martwic.
http://cgi.ebay.pl/NIKON-D700-REAR-R...item5ad79b8d59
Biorac pod uwage, ze kolega Jarek78 zaplacil na Postepu 33zl za taka gume, to "najlepsza" opcja 12 dolarow + 6 dolarow przesylka z ETA 2-4 tygodnie wcale nie jest taka najlepsza...
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Zamówiłem te cholerne gumy ale szok i tyle ! żeby dwa lata nie wytrzymały...,
a z 24-70 już jestem po akcji te wymiany wytrzymały rok...!
Najgorsze że nie ma żadnej opcji zmiany na inną rodzinę wszystko teraz jest szmira
tylko za parę tysięcy
Wk......ny do granic obsługą Nikona w Polsce![]()
Zachwyt nad czarno białymi zdjęciami, to ściema niespełnionych jurorów fotografików
Hmmmm jeden korpus intensywnie eksploatowany ponad dwa lata, drugi prawie rok i też intensywnie używany i na razie nic nie odkleja się, a łapy mi sie pocą , jak na pierwszej randce. Czyżby moje gumy miały jakąś wadę fabryczną, czy może przyczyna nie odklejania się leży w tym, że po każdej robocie porządnie sprzęt czyszczę, a rzeczone gumy na mokro wycieram wodą z mydełkiem FAi konserwuje środkiem do konserwacji gumy.
a może jeszcze nie czas
brrrrrrr
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 22-09-2010 o 15:08
Jak się zwie ten środek do konserwacji gum?
How much can you know about yourself if you've never been in a fight?
Myślę , że każdy konserwujący gumę i tworzący cieniutką warstewkę silikonu nie przepuszczającą kwasów z potu które to według moje prywatnej teorii, czas pokaże czy słusznej rozpuszczają-rozmiękczają gumę na uchwycie skutkiem czego zmienia zwój rozmiar, czyli powiększa swoją powierzchniei już mamy gotowy przyczynek do odklejania się. Guma po prostu zaczyna się nie mieścić w przeznaczonych miejscach. ja uzywam środka przemysłowego zawierającego silikon do form wtryskowych do produkcji elementów z plastiku i gumy. Nazywa się Silform, ale pewnie taki do uszczelek samochodowych czy okiennych też się nada. Tylko kiedy robić zdjęcia
![]()
Jak się będzie lepiej czuło to można i łapy, ale środek jest do stosowania na materiał gumowy.
How much can you know about yourself if you've never been in a fight?
Skontaktuj się z nami