Close

Strona 9 z 25 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 250

Domyślnie

najlepsze rozwiązanie kupic nowe gumy na ebay-u zanieść do serwisu zeby przykleić, proste i po problemie, nie ma co sie martwic.

http://cgi.ebay.pl/NIKON-D700-REAR-R...item5ad79b8d59

Domyślnie

Biorac pod uwage, ze kolega Jarek78 zaplacil na Postepu 33zl za taka gume, to "najlepsza" opcja 12 dolarow + 6 dolarow przesylka z ETA 2-4 tygodnie wcale nie jest taka najlepsza...
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jendres Zobacz posta
    najlepsze rozwiązanie kupic nowe gumy na ebay-u zanieść do serwisu zeby przykleić, proste i po problemie, nie ma co sie martwic.

http://cgi.ebay.pl/NIKON-D700-REAR-R...item5ad79b8d59

No nie zartuj.. nie potrafisz odkleic kawalka papieru z tylu gumy i wsadzic ją w przygotowane miejsce w aparacie?
    roboty tyle co...... 10 minut.
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Zamówiłem te cholerne gumy ale szok i tyle ! żeby dwa lata nie wytrzymały...,
    a z 24-70 już jestem po akcji te wymiany wytrzymały rok...!

Najgorsze że nie ma żadnej opcji zmiany na inną rodzinę wszystko teraz jest szmira
    tylko za parę tysięcy

Wk......ny do granic obsługą Nikona w Polsce
    Zachwyt nad czarno białymi zdjęciami, to ściema niespełnionych jurorów fotografików

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Hmmmm jeden korpus intensywnie eksploatowany ponad dwa lata, drugi prawie rok i też intensywnie używany i na razie nic nie odkleja się, a łapy mi sie pocą , jak na pierwszej randce. Czyżby moje gumy miały jakąś wadę fabryczną, czy może przyczyna nie odklejania się leży w tym, że po każdej robocie porządnie sprzęt czyszczę, a rzeczone gumy na mokro wycieram wodą z mydełkiem FA i konserwuje środkiem do konserwacji gumy.
    a może jeszcze nie czas
    brrrrrrr
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 22-09-2010 o 15:08

Domyślnie

Jak się zwie ten środek do konserwacji gum?
    How much can you know about yourself if you've never been in a fight?

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Myślę , że każdy konserwujący gumę i tworzący cieniutką warstewkę silikonu nie przepuszczającą kwasów z potu które to według moje prywatnej teorii, czas pokaże czy słusznej rozpuszczają-rozmiękczają gumę na uchwycie skutkiem czego zmienia zwój rozmiar, czyli powiększa swoją powierzchnie i już mamy gotowy przyczynek do odklejania się. Guma po prostu zaczyna się nie mieścić w przeznaczonych miejscach. ja uzywam środka przemysłowego zawierającego silikon do form wtryskowych do produkcji elementów z plastiku i gumy. Nazywa się Silform, ale pewnie taki do uszczelek samochodowych czy okiennych też się nada. Tylko kiedy robić zdjęcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Tylko kiedy robić zdjęcia
    Jak się nasmaruje . Dzięki za nazwę, poszukam.

Domyślnie

Smaruje sie sprzęta czy łapy?
    D800

Domyślnie

Jak się będzie lepiej czuło to można i łapy, ale środek jest do stosowania na materiał gumowy.

Strona 9 z 25 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów