Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Dwa leśne

Domyślnie Dwa leśne

Witam.
    Moja próba zmierzenia się z tematem lasu. Proszę o opinię co sądzicie o tych zdjęciach.

1.

2.

D60 + S10-20, T55-200, 18-55 VR, Nissin Di622, kilka szkieł M42

Domyślnie

Kadry na plus. Na minus światło - za ostre.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Dokładnie za poprzednikiem, światło brzydkie. Kadry ujdą.
    Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 20-09-2010 o 22:19
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    Kadry na plus. Na minus światło - za ostre.
    Jestem za!

Domyślnie

Zrob takie dobre kadry o Zlotej Godzinie, anie z takim mega ostrym swiatlem i beda super zdjecia.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 21-09-2010 o 09:41
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Dlaczego swiatło brzydkie?Był tam o takiej a nie innej porze i uwiecznił to dobrze.Mnie sie podoba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszetak Zobacz posta
    Dlaczego swiatło brzydkie?Był tam o takiej a nie innej porze i uwiecznił to dobrze.Mnie sie podoba.
    Masz racje,jak na te warunki nieźle wyszło,ale jak koledzy piszą ,przy lepszym świetle byłoby super.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Zrob takie dobre kadry o Zlotej Godzinie, anie z takim mega ostrym swiatlem i beda super zdjecia.
    Krzysztof ale złota godzina dla tematu las nie zawsze musi być złotą . Rozumiem obrzeża ale w środku między drzewami to ciemnica będzie.

Domyślnie

Spróbuję jeszcze raz przejść się w to miejsce jesienią jak liście trochę opadną i zmienią barwę i wtedy załapać się na złotą godzinę. Może coś ciekawszego z tego będzie. Dzięki za komentarze.
    D60 + S10-20, T55-200, 18-55 VR, Nissin Di622, kilka szkieł M42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekz40 Zobacz posta
    Krzysztof ale złota godzina dla tematu las nie zawsze musi być złotą . Rozumiem obrzeża ale w środku między drzewami to ciemnica będzie.

Akurat tutaj gestwiny takiej strasznej nie ma, bo calkiem sporo nieba mamy. Patrzac w exif zdjecia jest 16:31 i zdjecie z czerwca...dla mnie zdecydowanie slonce jeszcze za wysoko, poczekalbym pare godzin i zaczal pierwsze proby tak ze dwie godzine przed zachodem slonca, jak swiatlo powoli zaczyna przyjmowac przyjemnie zoltawa barwe i sciele sie coraz nizej wydobywajac wiecej szczegolow z krajobrazu.(albo wyobraz sobie poznozachodowe ciemnopomaranczowe swiatelko muskajace korony drzew na tych zdjeciach, fajnie nie).

A w srodku lasu, no coz las to bardzo trudny temat(i wcale nie mowie ze sobie z nim radze) i kadrowo i oswietleniowo...najlepiej jak pochmurno w te gestwiny sie zapuszczac, ewentualnie lapac przeblyski swiatla przez korony drzew i galezie...to juz najwyzsza szkola jazdy, zdjecie lasu dobre kadrowo i z wdzierajacymi sie przeblyskami swiatla ktore jeszcze najlepiej przyjemnie pelza po sciolce. Mam nadzieje kiedys takie cudo ustrzelic.

Autora watku przepraszam za lekkie OT .
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów