Szukaj
Kadry na plus. Na minus światło - za ostre.
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Dokładnie za poprzednikiem, światło brzydkie. Kadry ujdą.
Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 20-09-2010 o 22:19
Zrob takie dobre kadry o Zlotej Godzinie, anie z takim mega ostrym swiatlem i beda super zdjecia.
Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 21-09-2010 o 09:41
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Dlaczego swiatło brzydkie?Był tam o takiej a nie innej porze i uwiecznił to dobrze.Mnie sie podoba.
Spróbuję jeszcze raz przejść się w to miejsce jesienią jak liście trochę opadną i zmienią barwę i wtedy załapać się na złotą godzinę. Może coś ciekawszego z tego będzie. Dzięki za komentarze.
D60 + S10-20, T55-200, 18-55 VR, Nissin Di622, kilka szkieł M42
Akurat tutaj gestwiny takiej strasznej nie ma, bo calkiem sporo nieba mamy. Patrzac w exif zdjecia jest 16:31 i zdjecie z czerwca...dla mnie zdecydowanie slonce jeszcze za wysoko, poczekalbym pare godzin i zaczal pierwsze proby tak ze dwie godzine przed zachodem slonca, jak swiatlo powoli zaczyna przyjmowac przyjemnie zoltawa barwe i sciele sie coraz nizej wydobywajac wiecej szczegolow z krajobrazu.(albo wyobraz sobie poznozachodowe ciemnopomaranczowe swiatelko muskajace korony drzew na tych zdjeciach, fajnie nie
).
A w srodku lasu, no coz las to bardzo trudny temat(i wcale nie mowie ze sobie z nim radze) i kadrowo i oswietleniowo...najlepiej jak pochmurno
w te gestwiny sie zapuszczac, ewentualnie lapac przeblyski swiatla przez korony drzew i galezie...to juz najwyzsza szkola jazdy, zdjecie lasu dobre kadrowo i z wdzierajacymi sie przeblyskami swiatla ktore jeszcze najlepiej przyjemnie pelza po sciolce
. Mam nadzieje kiedys takie cudo ustrzelic.
Autora watku przepraszam za lekkie OT.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Skontaktuj się z nami