Szukaj
1,4,7 jak dla mnie są całkiem fajne
A reszta to wg mnie tak:
2 - byłaby ok, gdyby nie kurtka (nie mogę rozkminić na czym się trzyma) i może mina troche nie teges...
3 - fajnie wyszła ta blacha, ale poza mi nie leży - jakby próbowała przepchnąć to coś i już nie mogła
5 - trochę przytłaczai ta czarna kreska nie wiem po co. Troszkę jaśniej na twarzy bym widział, ale może to tylko moje widzimisie.
6 - jakoś tak z tym wycieraniem oka dziwnie... jak test shot. Kolory, jasność, ogólnie obróbka na tak.
8 - nie leży mi totalnie...
9 - napis i logo domyślam się, że zamierzone... ale imo zbyt odciągają uwage.
To tak okiem amatora, nie przejmuj się zbytnio tą krytyką.
Najlepsza krytyka jaką ostatnio dostałem. Oczywiście w ogóle się nią nie przejmuję, ale dzięki i tak Panie Amatorze.
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
skromnym mz, najlepsze z setu 5,7,3. tylko gdzie na 3 podział się kciuk?
przemilczę co mi nie leży w pozostałych, bo zauważyłem, że ostatnio ludzie mają tutaj problem z przyjmowaniem jakiejkolwiek krytyki.
a jako całość i sposób obróbki bardzo na +
D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900
Dzięki za opinię. Ja krytyki chętnie wysłucham jeżeli znajdziesz chwilkę na skrytykowanie. Mogę się czasem z krytyką nie zgadzać ale nie będę gryzł przecież.
1-nie pasuje mi poza. przygarbienie. założone ręce? było zimno?
2-to akurat podobałoby się, gdyby nie dziwne (oczywiście mz) ułożenie nóg/stóp - skup się na chwilę na tej części
4-kompozycyjnie na tak. ale już poza nasuwa mi skojarzenia: "jest mi zimno", "chce mi się siusiu"
6-w ogóle nie rozumiem. przypadkowe?, modelkę zaswędziało oko?
8-rozumiem zamysł z pozą i nie potrafię ci powiedzieć, ale do mnie nie trafia
9-rozumiem, że miało być na zasadzie "twardzielka z firmy ochroniarskiej"? mina wyszła na totalnie znudzona, no i znowu ten układ rąk. no i nie pasuje mi do całości setu
nie wiem, czy napisałem coś rzeczowego dla ciebie.
p.s. swoją drogą poproszę o lekcję z postprocesu![]()
Bardzo rzeczowo, dzięki. Nie w pełni się zgadzam, ale większość uwag jest trafna.
Lekcja z postprocesu - wybierz zdjęcie to opiszę co i jak bo każde robiłem trochę inaczej. W międzyczasie może mógłbyś równie rzeczowo ocenić pierwszą część?
Ostatnio edytowane przez Gundrum ; 19-09-2010 o 21:20
Fakt, brakuje mi tego.
Zarys ogólny: Soki (modelka tak życzy sobie być nazywaną) chciała zdjęć dobrych, mocnych, dobrych jakościowo, ale nie koniecznie "miłych". Autor nie powinien opowiadać co miał na myśli, ale...
1. Tu ważna dla mnie była głównie kompozycja kolorystyczna. Poza tym modelka gra twardziela. Mimo że zdjęcie jest z góry, modelka podejmuje wyzwanie, stawia się...
2. zgoda co do nóg, widziałem to, mimo to uznałem że warto zdjęcie pokazać.
4. miało być wrażenie że czeka na samochód, taxi czy chłopaka. Widocznie nie wyszło.
6. Przypadkowe, podoba mi się układ plam i kształtów. Nie obrażę się jeżeli nie spodoba się nikomu innemu
8. Średnio udane, generalnie starałem się wykorzystywać te skośne blachy...
9. Dokładnie, "twardzielka z firmy ochroniarskiej". Ręce miały to podkreślić. Dla mnie brakuje symetrii trochę.
Głupio się tak samemu krytykować publicznie![]()
ad. 4-wyszło, wyszło, takie miałem pierwsze skojarzenie. nie wiem, może po prostu modelka pozą tutaj nie zagrała tego właściwie.
Wiesz, tu nie chodzi o publiczną samokrytykę, ale o wymianę opinii i poglądów. Bo niestety w "naszym" dziale coraz więcej jednozdaniowych opinii oraz wzajemnych animozji...
Skontaktuj się z nami