Szukaj
wygląda jak byś klepał lampą wbudowaną.
Widzę razza, że uderzasz w czarne tło? Przyznam, że nawet nieźle Ci to wyszło, ale faktycznie Celeborn ma rację. Światełko jest jakieś takie nie bardzo.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Z całego zestawu wybrałbym 3. bo lubię takie kontrowo podświetlanechoć niestety nie udało się uniknąć przepałów. W pozostałych przypadkach rzeczywiście nienajszczęśliwsze ustawienie tych dwóch lampek, a z dwiema to już możesz poćwiczyć ustawienia. Sam pomysł z ciemnym odbiciem ciekawy i warty dalszych prób
![]()
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
W zamyśle miały być to zdjęcia całych gałązek a nie tylko główek kwiatowych. Tafla LACOBEL-u działa jak czarne lustro i niestety położona poziomo także zbiera odbicia między innymi bibelotów zawieszonych na ścianach jaki i np. żyrandola na suficie. Skutkuje to tym ze trzeba lampki ustawiać blisko przedmiotu i zawężać obszar fotografowany lub fotografować w dużym pustym pomieszczeniu. W przyszłym tygodniu będę miał drugą taflę lacobelu i spróbuję tym razem fotografować kwiaty w pionie jak i w poziomie w układzie tafli w L-kę z zamknięty trzecim bokiem czarnym matowym kartonem - zobaczymy co wyjdzie.
pozdrawiam
Mariusz
Skontaktuj się z nami