a ja bym poczekał z kupnem D900 do stycznia 2011. Do świąt D90 będą starali się trzymać wysoko, żeby nie było kanibalizmu D90 vs D7000. Po zakupach świątecznych D90 runie w dół (a wraz z nim D300s itp.)
Ponadto zamiast 18-105 brałbym 18-200
Szukaj
a ja bym poczekał z kupnem D900 do stycznia 2011. Do świąt D90 będą starali się trzymać wysoko, żeby nie było kanibalizmu D90 vs D7000. Po zakupach świątecznych D90 runie w dół (a wraz z nim D300s itp.)
Ponadto zamiast 18-105 brałbym 18-200
Mniej GB a więcej kart. Nigdy odwrotnieTakie jest moje zdanie.
Stanowczo więcej kart o mniejszej pojemności. Właśnie przeżyłem przygodę z kartą 8GB, która sobie padła.
GoodRam to firma ktora praodukcje ma w Polsce. zamawiaja podzespoly w chinach (jak Kingston i reszta) ale montaz idze w Polsce. Kosci good rama stoja na bdb poziomie.
http://www.youtube.com/watch?v=J0kfdjo_BAs
Tak samo "wysokim" jak Kingstona (jedno drugiego warte)Powodzenia
![]()
Pojemność kart jest sprawą drugorzędną. Najistotniejsze jest do czego wykorzystujemy sprzęt. Dla mnie np. niezbędne minimum to 16GB... ponieważ karty padają - sporadycznie ale jednak - posiadam 3 x 8GB..
Te dwie to właśnie po to, aby zachować choć część zdjęć z uroczystości w przypadku awarii, a 3cia po to aby mieć na czym wykonywać zdjęcia jakby zepsuła się któraś z tych dwóch pierwszych.
Pewnie za kilka lat będę miał 3 x 16GB albo 3 x 64GB.. nie ważne ile GB.. zawsze będzie 3x...
Skontaktuj się z nami