Close

Strona 5 z 41 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 408
    Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

a ja bym poczekał z kupnem D900 do stycznia 2011. Do świąt D90 będą starali się trzymać wysoko, żeby nie było kanibalizmu D90 vs D7000. Po zakupach świątecznych D90 runie w dół (a wraz z nim D300s itp.)
    Ponadto zamiast 18-105 brałbym 18-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hypno Zobacz posta
    natomiast osobiście nigdy nie kupie żadnej 16 lub większej
    Tak, za 5 lat powiesz, że nigdy nie kupię żadnej 256 GB 16 GB będą najmniejsze, a jedno zdjęcie będzie zajmować 50 MB.

Cytat Zamieszczone przez UBoot Zobacz posta
    a ja bym poczekał z kupnem D900 do stycznia 2011.
    A to jakiś nowy FX wyszedł? Coś mnie ominęło? :P

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasted_seed Zobacz posta
    już postanowione - D90 z 18-105 za 3388 w FJ - cena spada z dnia na dzień powiem szczerze.
    jeśli chodzi o kartę to wciągnę GoodRama 16 GB class 6 za 110 juz mozna znalezc
    Spada jak nie wiem co. Dwa lata temu w tym samym FJ kosztowal 3444zl z takim samym obiektywem

Myslisz, ze polowanie na tania karte o bardzo duzej pojemnosci jest rozsadne? Good ram to polska firma zamawiajaca produkcje w Chinach. Ogolnie no name, no guarante.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blase.g Zobacz posta
    Spada jak nie wiem co. Dwa lata temu w tym samym FJ kosztowal 3444zl z takim samym obiektywem
    Ja w styczniu tego roku body D90 kupilem za 2450 udalo mi sie jak nie wiem co
    FX

Domyślnie

Mniej GB a więcej kart. Nigdy odwrotnie Takie jest moje zdanie.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Stanowczo więcej kart o mniejszej pojemności. Właśnie przeżyłem przygodę z kartą 8GB, która sobie padła.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barto28 Zobacz posta
    Ja w styczniu tego roku body D90 kupilem za 2450 udalo mi sie jak nie wiem co
    Body tak, teraz zestaw kosztuje w FJ 3449 PLN (dorzucaja gripa za jednego zeta
    Pomalutku idzie w dol
    Ostatnio edytowane przez V@ldis ; 17-09-2010 o 15:04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blase.g Zobacz posta

Myslisz, ze polowanie na tania karte o bardzo duzej pojemnosci jest rozsadne? Good ram to polska firma zamawiajaca produkcje w Chinach. Ogolnie no name, no guarante.
    GoodRam to firma ktora praodukcje ma w Polsce. zamawiaja podzespoly w chinach (jak Kingston i reszta) ale montaz idze w Polsce. Kosci good rama stoja na bdb poziomie.
    http://www.youtube.com/watch?v=J0kfdjo_BAs

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Tak samo "wysokim" jak Kingstona (jedno drugiego warte) Powodzenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hypno Zobacz posta
    Proponuję 4x4GB zamiast jednej 16-ki. Większa szansa na zachowanie chociaż części zdjęć.
    Pojemność kart jest sprawą drugorzędną. Najistotniejsze jest do czego wykorzystujemy sprzęt. Dla mnie np. niezbędne minimum to 16GB... ponieważ karty padają - sporadycznie ale jednak - posiadam 3 x 8GB..
    Te dwie to właśnie po to, aby zachować choć część zdjęć z uroczystości w przypadku awarii, a 3cia po to aby mieć na czym wykonywać zdjęcia jakby zepsuła się któraś z tych dwóch pierwszych.

Pewnie za kilka lat będę miał 3 x 16GB albo 3 x 64GB.. nie ważne ile GB.. zawsze będzie 3x...

Strona 5 z 41 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów