Close

Strona 7 z 46 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 459

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wujo Zobacz posta
    WOOW bombowa ważka. Super wyszło moim zdaniem jak bym miał się przyczepić to do kadru, ważka mogła być troszkę ciaśniej wycięta bo przez szerokie boki jest mała i nie widać szczegółów (takie moje upodobanie)
    Myślałem nad takim zabiegiem, lecz postanowiłem dać jej trochę przestrzeni

Cytat Zamieszczone przez fotodemon
    14,15,17 piękne, bardzo mi się podobają
    Takie słowa zachęcają tylko do dalszych poszukiwań ciekawych kadrów

Domyślnie

Z dzisiejszego poranka, warunki pogodowe były bardzo dobre, lecz po oglądnięciu zdjęć na laptopie zostaje potężny niedosyt kadrowy i oświetleniowy... w skrócie jestem niezbyt zadowolony z dzisiejszego wypadu, może wam się spodoba.
    Doświetlane 3 blendami, 1 srebrna+ 2 białe kartki+ dyfuzor z woreczka foliowego.
    Postaram się jeszcze dziś wrzucić więcej kadrów z poranka.
    21.f/5.6, ISO 200, 1/200
    Ostatnio edytowane przez bulinko ; 12-09-2010 o 14:55

Domyślnie

Doświetlane: 3 blendy, 2 białe i srebrna+ foliowy dyfuzor.

22.f/9, Iso 200, czas 1/20 Czas wykonania 7:05 (poprzednie zdjęcie było robione o 8:30 rano)

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

21 całkiem fajna, ale szkoda że druga ważka delikatnie poza GO.
    22 skrzydełka trochę się przepaliły.

Jeszcze pytanko mam, gdzie jeździsz za tymi ważkami ? Bo ja to tylko te małe spotykam...
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rainer Zobacz posta
    21 całkiem fajna, ale szkoda że druga ważka delikatnie poza GO.
    22 skrzydełka trochę się przepaliły.

Jeszcze pytanko mam, gdzie jeździsz za tymi ważkami ? Bo ja to tylko te małe spotykam...
    Chyba musze sobie skalibrować laptopa, bo ta 21 to coś za kontrastowa jest(oglądałem na innym kompie)

Druga ważka nie jest w GO ponieważ to miała być próba Stock-owania fotografii i na każdej z ważek były osobne GO
    Lecz modele się zbyt wierciły i po obejrzeniu zdjęć na laptopie dałem sobie z tym spokój
    22. Zgadzam się z tobą, ale niedługo będzie o wiele lepiej ponieważ testuje różne dyfuzory i szukam jakiegoś ,,czegoś'' co spełni moje oczekiwania i idealnie rozproszy światło słoneczne

A na ważki jeżdże do Błotnicy nad zalew(energopol) przez ten tydzień będe tam chyba codziennie, o ile pogoda dopisze.
    Zazwyczaj jestem tam od 5.30-6 rano i chodzę wzdłuż wału w poszukiwaniu modeli.
    P.s Wcześniej były same małe, a teraz zauważyłem że można dość często spotkać szablaki

Domyślnie

szkoda, że na 20. nie doświetliłeś blendą bo byłoby super po ewentualnym wykadrowaniu
    Pozdrawiam
    Adamson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adamson Zobacz posta
    szkoda, że na 20. nie doświetliłeś blendą bo byłoby super po ewentualnym wykadrowaniu
    Wtedy gdy robiłem to zdjęcie to nie wiedziałem co to jest blenda i jak tego się używa

Domyślnie

To że post-processing u mnie kuleje to już chyba wszyscy zauważyli, ale musze zrobić jeszcze mase błędów by się czegoś nauczyć. Teraz mam prośbe do was forumowicze, co można poprawić jeszcze w tej fotografii by ,,dawała rade''
    Na poniższej fotografii poprawiłem tylko ekspozycje i wyostrzałem na potrzeby forum, nie dłubałem w PS bo mi to źle wychodzi.
    Czy nic nie zmieniać bo ,,ujdzie w tłoku''
    23.

Domyślnie

23 bardzo fajna. Co do przepaleń na skrzydełkach to niestety często to się zdarza. Odbijają światło , a jak są w rosie to już jest tragedia. Ja się tym nie przejmuję Co do obróbki to ja nie używam PS itp. tylko zmniejszam i potem w capture wyostrzam o 3-5% , radius 100%.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Buli1111 Zobacz posta
    Tak to są moje początki makro, zacząłem w połowie lipca, bo wtedy zakupiłem pierwsze makro szkło.
    He, he... to niedługo nie będzie czego zbierać. Z takim podejściem, szybko osiągniesz bardzo wysoki poziom! Bardzo ładna seria.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Strona 7 z 46 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów