Szukaj
Z dzisiejszego poranka, warunki pogodowe były bardzo dobre, lecz po oglądnięciu zdjęć na laptopie zostaje potężny niedosyt kadrowy i oświetleniowy... w skrócie jestem niezbyt zadowolony z dzisiejszego wypadu, może wam się spodoba.
Doświetlane 3 blendami, 1 srebrna+ 2 białe kartki+ dyfuzor z woreczka foliowego.
Postaram się jeszcze dziś wrzucić więcej kadrów z poranka.
21.f/5.6, ISO 200, 1/200
Ostatnio edytowane przez bulinko ; 12-09-2010 o 14:55
21 całkiem fajna, ale szkoda że druga ważka delikatnie poza GO.
22 skrzydełka trochę się przepaliły.
Jeszcze pytanko mam, gdzie jeździsz za tymi ważkami ?Bo ja to tylko te małe spotykam...
D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5
Chyba musze sobie skalibrować laptopa, bo ta 21 to coś za kontrastowa jest(oglądałem na innym kompie)
Druga ważka nie jest w GO ponieważ to miała być próba Stock-owania fotografii i na każdej z ważek były osobne GO
Lecz modele się zbyt wierciły i po obejrzeniu zdjęć na laptopie dałem sobie z tym spokój
22. Zgadzam się z tobą, ale niedługo będzie o wiele lepiej ponieważ testuje różne dyfuzory i szukam jakiegoś ,,czegoś'' co spełni moje oczekiwania i idealnie rozproszy światło słoneczne
A na ważki jeżdże do Błotnicy nad zalew(energopol) przez ten tydzień będe tam chyba codziennie, o ile pogoda dopisze.
Zazwyczaj jestem tam od 5.30-6 rano i chodzę wzdłuż wału w poszukiwaniu modeli.
P.s Wcześniej były same małe, a teraz zauważyłem że można dość często spotkać szablaki
szkoda, że na 20. nie doświetliłeś blendą bo byłoby super po ewentualnym wykadrowaniu![]()
Pozdrawiam
Adamson
To że post-processing u mnie kuleje to już chyba wszyscy zauważyli, ale musze zrobić jeszcze mase błędów by się czegoś nauczyć. Teraz mam prośbe do was forumowicze, co można poprawić jeszcze w tej fotografii by ,,dawała rade''
Na poniższej fotografii poprawiłem tylko ekspozycje i wyostrzałem na potrzeby forum, nie dłubałem w PS bo mi to źle wychodzi.
Czy nic nie zmieniać bo ,,ujdzie w tłoku''
23.
23 bardzo fajna. Co do przepaleń na skrzydełkach to niestety często to się zdarza. Odbijają światło , a jak są w rosie to już jest tragedia. Ja się tym nie przejmujęCo do obróbki to ja nie używam PS itp. tylko zmniejszam i potem w capture wyostrzam o 3-5% , radius 100%.
Skontaktuj się z nami