Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Ja z tym wyrzucaniem bym się jednak nie spieszył. To normalne że długo nieużywany, rozładowany akku, może całkowicie stracić zmagazynowany ładunek.
    taa, bawiłem się tak kiedyś, ale szkoda zachodu, takie akku potrafi w kilka minut ze 100% naładowania przejść w tryb "turn off" i uśpić skutecznie dowolne urządzenie zasilane nim. Nie twierdzę że będzie tak z każdym egzemplarze, ale ryzyko jest spore... a konsekwencje w zależności od sytuacji (np. komercyjne zlecenie, ślub itp) dość dotkliwe, że o wstydzie nie powiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    taa, bawiłem się tak kiedyś, ale szkoda zachodu, takie akku potrafi w kilka minut ze 100% naładowania przejść w tryb "turn off" i uśpić skutecznie dowolne urządzenie zasilane nim. Nie twierdzę że będzie tak z każdym egzemplarze, ale ryzyko jest spore... a konsekwencje w zależności od sytuacji (np. komercyjne zlecenie, ślub itp) dość dotkliwe, że o wstydzie nie powiem
    Czyli sugerujesz że nowe akku nie mają rezystancji wewnętrznej??

Domyślnie

Maja, ale z reguly sa przewidywalne, to znaczy nie zdychaja nagle
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Maja, ale z reguly sa przewidywalne, to znaczy nie zdychaja nagle
    Ale autor wątku nic takiego nie napisał. Może akku leżały rozładowane przez jakiś czas?? :P

Domyślnie

Sposób na bc-700 miałem taki
    Do pierwszej celi wkładam działający aku i zaczynam go ładować. Do drugiej idzie ten padnięty, wystarczy teraz na chwilę zewrzeć dodatnie bieguny obu aku, najlepiej mi to szło małymi nożyczkami, by ładowarka wykryła padnięte aku i rozpoczęła ładowanie. Można też inaczej, na kilka sekund połączyć padnięty i naładowany aku równolegle, po czym włożyć padnięty do ładowarki

Domyślnie

Tak jak koledzy radzili - włożyć do zwykłej ładowarki na minutę a potem już będzie działać. Po prostu ma zbyt małe napięcie by go wyczuła BC-700. Czasem się zdarza jeżeli zbyt mocno rozładuje się akumulator lub po prostu jak poleży rozładowany.

Odnośnie wyrzucania do kosza - nie polecam, bo akumulatorki są po to by używać dłużej a po drugie kosz to nie miejsce na baterie i akumulatory. Warto poszukać pojemników na tego typu rzeczy (sklepy, markety, szkoły).

Pozdrawiam!

Domyślnie

miałem taki sam problem z 1szt. GP2500 w BC700. Wsadziłem do normalnej ładowarki na parę minut i już jest ok Zobaczymy czy akumulatorek będzie po naładowaniu w porzo jak inne.
    Pozdrawiam
    Marcin
    FUJI X-T2 | S12/2 | S21/1.4 | 35/1.4 | 56/1.2 | 18-55 2.8-4

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów