Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: zoom N24-70

Domyślnie

Mój obiektyw naprawił znajomy elektronik-Magik
    Kwestia zacinania się - to kwestia ścisłego dopasowania pierścienie wew i zew dla ZOOM i Focus'a

Jeśli jesteś chętny podam namiary na PW

Paweł
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Zawsze mówiłem, że pieniądze leżą na ulicy, tylko trzeba je umieć zobaczyć
    Och...żeby mi się tak ręce nie trzęsły....)
    Tylu jest młodych ,zdolnych ludzi, więc dlaczego nie ma chętnych aby wejść w ten interes ?
    Może ja czegoś nie wiem, proszę mnie oświecić
    Blog

Domyślnie

A co z wyjustowaniem toru optycznego i kalibracją AF? Jak tak patrzę w serwisówkę to dość skomplikowana procedura i wymaga sprzętu. Co z tego że zoom będzie chodził ok skoro obiektyw będzie dawał 2 obrazy i do tego AF będzie pudłował.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

serwis N ma klientów w poważaniu troszkę się poprawili ale myślę że to tylko na czas gdy jest o nich szum
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jatin Zobacz posta
    A co z wyjustowaniem toru optycznego i kalibracją AF? Jak tak patrzę w serwisówkę to dość skomplikowana procedura i wymaga sprzętu. Co z tego że zoom będzie chodził ok skoro obiektyw będzie dawał 2 obrazy i do tego AF będzie pudłował.
    Jeśli dobrze pamiętam, to nie rozbierasz układu optycznego (jeśli to płytka z elektroniką się przesunęła i zawadza o pierścień).
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szprychu Zobacz posta
    Jak chcesz serwisówkę, wyślij mi adres mail na priva .
    OK poleciał na priv. Dzięki Wszystkim za pomoc. Jak sam nie dam rady z manualką to skorzystam z pomocy P. Bieńka.

Piotr
    D750_N17-35/2.8_N24-70/2.8_S35/1.4_N70-180micro_N80-200AFS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Jesli sobie dobrze przypominam, to Adam Bieniek sobie z nim poradzi. Jak sam powiedzial, "on naprawia obiektywy, a nie wymienia".
    Poczytaj rowniez to: http://zoltyserwisfotograficzny.info...kichu1979.html
    i to: http://zoltyserwisfotograficzny.info...ch-krokow.html
    Koledzy dajcie mi ten namiar na Adama Bieńka, na priv może.
    Dzięki, pozdrawiam
    Piotr

Domyślnie

Poszedł do Pana Bieńka - czekam na werdykt. Dzięki Wszystkim za info.

Piotr

Oszczędny w słowach Awatar kamilkamien
    Miasto
    Kamień Krajeński

Domyślnie

hehe nieszczęsny 24-70 znam na pamięć od środka! Kiedyś mi upadł na glebę w torbie zapięty na D3. Pękło coś w środku i latało mi wszystko względem korpusu! Zadzwoniłem do serwisu z zapytaniem ile coś takiego kosztuje. Wku... się fatalnie gdy zawołali mi za naprawę ponad 2kPLN... Co zrobiłem? Poszedłem do kuchni po zestaw noży kuchennych i dopasowałem ostrze do śrubki. Rozkręciłem go, bo po gwarancji więc się nie miałem nad soba tej presji i sam oceniłem uszkodzenie. Pękł jakaś tulejka na której to wszystko osadzone. Wykonałem raz jeszcze telefon do serwisu i opisałem sprawe co i jak. Cena naprawy usterki wzrosła do 3,5kPLN... Kupiłem poxipol za 11zł i samemu skleiłem ten jeb..y pierścień. Zaoszczędziłem kupę kasy a obiektyw działa do dzisiaj. Żyje jednak pod strachem, aby nie puścił mi ten mój klej... Czy podpinając się do tematu szitoszkła zna ktos jakąś stronke, gdzie można kupić podzespoły obiektywów? Chętnie nabył bym do wymiany mój klejony pierścień...

Odnośnie rozbiórki tego obiektywu, to bez serwisówki radziłem sobie dość sprawnie. Mając ją rozebranie nie sprawia najmniejszego peoblemu.
    Pierdoły z żółtymi oznaczeniami i jakieś tam światło studyjne...

Domyślnie

sprawdź w parts list nr części i wpisz w google, czasem coś znajduje

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów