Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: zoom N24-70

Domyślnie

Jaka to tulejka, plastikowa, metalowa?? Przecież takie coś można wytoczyć bez problemu...

Oszczędny w słowach Awatar kamilkamien
    Miasto
    Kamień Krajeński

Domyślnie

Hmmm no mam serwisówkę przed sobą i za nic nie potrafię wyszukać co to za część. Jest to tuleja która stanowi rdzeń dla całej optyki z tego co widzę w serwisówce. Jest to pierścień w którym pochowane są wszystkie soczewki. Jeśli masz też serwisówkę przed sobą to na stronie 1 (zaraz po okładce) i jest to element "3d". Część ta jest ze stopu magnezu...
    Pierdoły z żółtymi oznaczeniami i jakieś tam światło studyjne...

Domyślnie

Szkło zrobione gdzie Wskazaliście. I nie za 3kpln a za 8 stówek z gwarancją. Nie poszedł cały przedni człon jak mówili w servisie.... a jakaś plastikowa tuleja obwodowa, dodatkowo wymieniono gumy pierścieni bo puchły. Poza tym wszystko gra.
    Uff... wielkie dzięki za pomoc.

Piotr
    D750_N17-35/2.8_N24-70/2.8_S35/1.4_N70-180micro_N80-200AFS

Domyślnie

Zaskoczę Was nówki potrafią chrobotać przy zoomowaniu. To mechanicznie jest fe. Fajnie że udało Ci się naprawić za niebagatelnie mniejsza kasę.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Mialem kiedyś problem z 24-70 gdyz wyrwalem mocowanie do korpusu (wytrącony aparat ... szkoda gadac)
    Zrobiłem mnóstwo fotek tego jakby sie wydawało złomu i posłałem do polskiego serwisu.Wyceniłi to na jakies 4500 PLN,ale nie dawało mi to spokoju i skontaktowałem sie z serwisem w Londynie,gdzie tylko na podstawie fotek wycenioo mi naprawę na około 2200 PLN,a kiedy wysłałem i zapłaciłem za fakturę kartą to wyszło 1870 PLN . KOszty przesyłki wziął na siebie angielski serwis nikona i dołączły do tego obiektywu 12 miesięczą gwarancję.Nie wspomnę już ,że obiektyw dotarł do mnie w stanie idealnym i gdyby nie numer obiektywu pomyślałbym ze wysłano mi nówkę sztukę. Mam dobre wspomnienia z brytyjskim serwisem,ktory jest chyba najlepszym w Europie.POLECAM

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów