Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Capture NX 2.2.5

kolejne uaktualnienie
    dla windows: http://nikoneurope-pl.custhelp.com/a...ail/a_id/47080

szczerze mówiąc bardziej czekam na wersje NX3
    Piotr Piątek / producent, retuszer, fotografik

Domyślnie

Wydaje mi sie, czy mocno przyspieszyl? Prevki tez chyba jednak szybciej robi...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Po tym jak to napisałeś, to wszedłem do programu i faktycznie odnoszę identyczne wrażenie.
    Mam włączoną opcję "Keep All Steps Active..." i jestem pod wrażeniem skróceniem czasu "obracania się wiatraczka" w Edit List'cie.
    W weekend sprawdzę to na drugim komputerze, gdzie jeszcze nie zaktualizowałem oprogramowania. Puszczę coś w hurtowym przetwarzaniu, czy to też się poprawiło.
    Sebastian

Domyślnie

2.2.4 juz wnioslo sporo poprawek, no to zaciagam uaktualnienie

Domyślnie

z tym przyspieszeniem to chyba złudzenie. otwiera pliki może szybciej ale przy 12 kroku w Edit list juz muuuliii na maxa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crisder Zobacz posta
    z tym przyspieszeniem to chyba złudzenie. otwiera pliki może szybciej ale przy 12 kroku w Edit list juz muuuliii na maxa
    Zalezy jeszcze co masz w tych krokach. Trafilem akurat jakies stare zdjecie w swojej kolekcji, ktore tez mialo nascie stepow. Chcialem go zabic dodaniem odszumiania, a o dziwo koleczko zakrecilo sie moze dwa razy i bylo po wszystkim. Dlatego wlasnie napisalem, ze wydaje sie duzo szybszy.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Trudno ocenić, może jakby ciut szybszy. Choć nie przeszkadza mi jego wolna praca to chyba już nadszedł czas na odświeżenie pierwszej cyfry.
    Wszyscy wiemy czym kończą się nieskończone ilości nakładek, poprawek i aktualizacji
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Oj po kilku dniach testow, zaczynam zauwazac roznice, nie zdaza mu sie zamielic powazniej, kilka obrotow i jest gotowe I nic sie nie wiesza Choc z wieszaniem nie mialem klopotow od wersji 2.2.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Wydaje mi sie, czy mocno przyspieszyl? Prevki tez chyba jednak szybciej robi...
    Przyspieszyl, komfort pracy z momentami upierdliwego poprawil sie na dobry, a tam gdzie wczesniej bylo dosc szybko teraz jest praktycznie "prawie ze od reki". Zmiany na plus, oby tak dalej imho

Z tego co widze zarowno View NX 2 jak i CNX 2.5.5 nie maja tendencji do rozrastania sie w pamieci przy dluzszym uzywaniu jak poprzednicy... znaczy widac w menedzerze zadan, ze zwalniaja zajeta pamiec...
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 29-08-2010 o 18:22

Domyślnie

Zdecydowanie lepiej i szybciej działa, wczoraj popracowałem trochę, dziś od rana przewalam rawy i na razie kroki nie spowalniają go i nie pokazują się błędy. Mam nadzieję że nie jest to spowodowane chwilowym odświeżeniem bo View Nx nowy już mi zwolnił swoje przyspieszenie.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów