Szukaj
Super - ale to chyba "Kwadracik"![]()
Grono widze zacne.. nie mniej Jacku.. technicznie nie mam zastrzezen.. moze wolałbym nieco ostrzej.. tu juz chodzi o pewną percepcje fotografii.. a ja zdecydowanie preferuje kiedy swiatło gra swoją rolę.. w sensie wprowadza jakiś nastrój.. coś pokazuje coś ukrywa.. u Ciebie widać wszystko i to dość płasko.. nie mniej i tak chyle czoło, oświetlenie czterech postaci to próg do którego nawet myślą nie sięgam..
p.s nieco niekonsekwentnie cięty dół.. wystaje kawałek stopy, za spodniami ukazuje się niezidentyfikowany kawałek czegoś białego, zaciemniłbym krawędzie do okoła w lekką winięte..
albo umiejętności liczeniapowinieneś dać tytuł: - wytęż wzrok - ile osób widzisz?
![]()
a tak w ogóle to mam ochotę cię zamordować. Zdjęcie wygląda jaśniej niz oryginał(y), było lepsze swiatło - i ma tu rację Kamash. Powinieneś wygubić tło (przyciemnić) w stosunku do tego co było w PS. Suknie wyprasować. Co się spieszysz.
Wolałbym nie mieć tak obcietych nóg, sukni. Albo wiele ciaśniej, albo całe.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
nei podoba sie ... ze wzgledu na zbyt duzy potencjal mozliwosci w stosunku do efektu. wyglada jak kiepsko ustawione, poprawnie naswietlone zdjecie slubne z zakladu w pcimiu dolnym. mozliwosci ogromne przy czwoce modeli. wykorzystane w stopniu zerowym.
sailor ma rację
D300s D80 N18-200VRII N18-70 N50f1,8 MB-D80 MB-D10 SB-900 SB-600 YH324+YH410
Dzieki Piotrze za niezamierzony komplement, zaczne od poczatku, modeli jest trzech, tak mnie pochlonelo laczenie warstw, ze rzeczywiscie polozylem swiatlo (za duzo dodalem w polcieniach), co do dalszej krytyki, ze wykorzystane w stopniu zerowym...przesadzasz
niemniej: wlasnie tu zawsze pokazuje pierwsze efekty, aby na podstawie komentarzy wiedziec co dalej moge robic i wlasnie dlatego najbardziej cenie krytyke, co w koncu by mi dalo: ciagle komentarze w stylu najs etc
Pozdro
Jacek
Ps. nie tylko w Pcimie dolnym ale znacznie wiekszym miescie, gdybym takie foty robil ze slubow, gwarantuje pelny koszyk zamowien (wiem, bo sie pytaja)
Jeżeli to jest zdjęcie ślubne - co to za wiara? Amisze? A może ślub z trojaczkami?
Druga fotka lepsza. Jeżeli chciałbym coś zmienić - o ile i tak już grzebałeś w PS, to może warto byloby kolesiowi nieco poprawić kolor skóry ręki? Zmiana w stronę różowego (ma po odmrożeniach czy był po treningu siatkówki?) przechodzi delikatnie wzdłuż ręki (w kierunku dłoni), natomiast dość bliskie zestawienie ze skórą z brzucha i ręką modelki "najniżej położonej" powoduje dziwną grę kolorystyczną.
Pozdr!
D80 | 18-70 3.5-4.5 | 50 1.8 | 70-300 4.5-5.6 VR | Marumi CPL DHG
Skontaktuj się z nami