Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: "Trójkącik"

Domyślnie "Trójkącik"

Witam, bardzo dlugo nic nie pokazywalem, wiec sie pochwale, co ostatnio (znaczy wczoraj) w studio u Jacka_Z popelnilem

Pozdrawiam
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Super - ale to chyba "Kwadracik"
    ...kwestia interpretacji

Domyślnie

Grono widze zacne.. nie mniej Jacku.. technicznie nie mam zastrzezen.. moze wolałbym nieco ostrzej.. tu juz chodzi o pewną percepcje fotografii.. a ja zdecydowanie preferuje kiedy swiatło gra swoją rolę.. w sensie wprowadza jakiś nastrój.. coś pokazuje coś ukrywa.. u Ciebie widać wszystko i to dość płasko.. nie mniej i tak chyle czoło, oświetlenie czterech postaci to próg do którego nawet myślą nie sięgam..
    p.s nieco niekonsekwentnie cięty dół.. wystaje kawałek stopy, za spodniami ukazuje się niezidentyfikowany kawałek czegoś białego, zaciemniłbym krawędzie do okoła w lekką winięte..
    www.okamgnienie.pl/blog - czesto aktualizowany..

"Silnemu mocy przysparza samotność" (F.Schiller)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Phoenix Zobacz posta
    ...kwestia interpretacji
    albo umiejętności liczenia powinieneś dać tytuł: - wytęż wzrok - ile osób widzisz?

a tak w ogóle to mam ochotę cię zamordować. Zdjęcie wygląda jaśniej niz oryginał(y), było lepsze swiatło - i ma tu rację Kamash. Powinieneś wygubić tło (przyciemnić) w stosunku do tego co było w PS. Suknie wyprasować. Co się spieszysz.
    Wolałbym nie mieć tak obcietych nóg, sukni. Albo wiele ciaśniej, albo całe.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

sailor
    Gość

Domyślnie

nei podoba sie ... ze wzgledu na zbyt duzy potencjal mozliwosci w stosunku do efektu. wyglada jak kiepsko ustawione, poprawnie naswietlone zdjecie slubne z zakladu w pcimiu dolnym. mozliwosci ogromne przy czwoce modeli. wykorzystane w stopniu zerowym.

Domyślnie

sailor ma rację
    D300s D80 N18-200VRII N18-70 N50f1,8 MB-D80 MB-D10 SB-900 SB-600 YH324+YH410

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    nei podoba sie ... ze wzgledu na zbyt duzy potencjal mozliwosci w stosunku do efektu. wyglada jak kiepsko ustawione, poprawnie naswietlone zdjecie slubne z zakladu w pcimiu dolnym. mozliwosci ogromne przy czwoce modeli. wykorzystane w stopniu zerowym.

Dzieki Piotrze za niezamierzony komplement, zaczne od poczatku, modeli jest trzech, tak mnie pochlonelo laczenie warstw, ze rzeczywiscie polozylem swiatlo (za duzo dodalem w polcieniach), co do dalszej krytyki, ze wykorzystane w stopniu zerowym...przesadzasz
    niemniej: wlasnie tu zawsze pokazuje pierwsze efekty, aby na podstawie komentarzy wiedziec co dalej moge robic i wlasnie dlatego najbardziej cenie krytyke, co w koncu by mi dalo: ciagle komentarze w stylu najs etc

Pozdro
    Jacek

Ps. nie tylko w Pcimie dolnym ale znacznie wiekszym miescie, gdybym takie foty robil ze slubow, gwarantuje pelny koszyk zamowien (wiem, bo sie pytaja )

Domyślnie

jeszcze na szybciutko doklejam poprawiona fotke:

chetnie uslysze co nie gra
    Pozdro
    Jacek

Domyślnie

Jeżeli to jest zdjęcie ślubne - co to za wiara? Amisze? A może ślub z trojaczkami?
    Druga fotka lepsza. Jeżeli chciałbym coś zmienić - o ile i tak już grzebałeś w PS, to może warto byloby kolesiowi nieco poprawić kolor skóry ręki? Zmiana w stronę różowego (ma po odmrożeniach czy był po treningu siatkówki?) przechodzi delikatnie wzdłuż ręki (w kierunku dłoni), natomiast dość bliskie zestawienie ze skórą z brzucha i ręką modelki "najniżej położonej" powoduje dziwną grę kolorystyczną.

Pozdr!
    D80 | 18-70 3.5-4.5 | 50 1.8 | 70-300 4.5-5.6 VR | Marumi CPL DHG

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów