Witam,
Mam podpietego nissina na body, włączonego, a chce zrobic fote bez błysku, tylko nie wiem jak! Nigdzie w instrukcjach nie mogę sie doczytać! Musze wyłączac lampę co jest kłopotliwe![]()
Szukaj
Witam,
Mam podpietego nissina na body, włączonego, a chce zrobic fote bez błysku, tylko nie wiem jak! Nigdzie w instrukcjach nie mogę sie doczytać! Musze wyłączac lampę co jest kłopotliwe![]()
Nikon FiX - Pomysł na...![]()
Niesyty taka specyfika tego aparatu musisz wyłączyć lampę aby na 100% zrobić bez błysku fotkę
Core 2 Quad q9650 | 8 GB OCZ Reapier | EVGA GTX 680 SC SIGNATURE 2GB | Be Quiet P11 1000W | Win 10 Pro x64 | 120gb SSD | 3TB HDD| CG243W |
Witam,
Jest to moj pierwszy post na tym forum wiec chcialbym przy okazji wszyskich serdecznie przywitac.
Wracajac do pytania:
W D90 istnieje mozliwosc przypisania do przycisku "FUNC" funkcji wylaczania lampy blyskowej. Patrz Menu F3.
Pozdrawiam
Piotr
na pokrętle jest tryb z przekreśloną lampą błyskową.....
Trzeba trzymać FUNC i robić fotki, to nie błyśnie, właśnie sprawdziłem![]()
Ostatnio edytowane przez Grand. ; 19-08-2010 o 21:51
Jeżeli lampa na sankach JEST WŁĄCZONA to nie mam na pokrętle możliwości Bez błysku
Edit
Tryby PSAM, na automacie nie próbowałem, a nawet jeżeli dałoby si.ę ją wyłaczać na automatach to chyba wolałbym ja co chwila chować do kieszeni niz oczekiwać wariacji automatu.
Ostatnio edytowane przez Grand. ; 21-08-2010 o 11:39
jak nie ma jak jest!
O, to się nie zrozumieliśmy. Mi chodziło o pokrętło funkcyjne z przytrzymaniem klawisza od lampy z błyskawicą. Chodziło mi o możliwosć odłączenia włączonej lampy na sankach, żeby w trybach manualnych nie błyskała mimo tego że jest włączona na sankach.
Skontaktuj się z nami