Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Lampa

Domyślnie Lampa

Witam,

Mam podpietego nissina na body, włączonego, a chce zrobic fote bez błysku, tylko nie wiem jak! Nigdzie w instrukcjach nie mogę sie doczytać! Musze wyłączac lampę co jest kłopotliwe
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Niesyty taka specyfika tego aparatu musisz wyłączyć lampę aby na 100% zrobić bez błysku fotkę
    Core 2 Quad q9650 | 8 GB OCZ Reapier | EVGA GTX 680 SC SIGNATURE 2GB | Be Quiet P11 1000W | Win 10 Pro x64 | 120gb SSD | 3TB HDD| CG243W |

Domyślnie

Witam,

Jest to moj pierwszy post na tym forum wiec chcialbym przy okazji wszyskich serdecznie przywitac.

Wracajac do pytania:
    W D90 istnieje mozliwosc przypisania do przycisku "FUNC" funkcji wylaczania lampy blyskowej. Patrz Menu F3.

Pozdrawiam
    Piotr

Domyślnie

na pokrętle jest tryb z przekreśloną lampą błyskową.....

Oszczędny w słowach Awatar Philipp
    Miasto
    Stradunia/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonioo Zobacz posta
    na pokrętle jest tryb z przekreśloną lampą błyskową.....
    a jeżeli ma się dopiętą lampę błyskową i wyłączoną funkcję błysku to mimo tego wyzwoli się błysk?

Domyślnie

Trzeba trzymać FUNC i robić fotki, to nie błyśnie, właśnie sprawdziłem
    Ostatnio edytowane przez Grand. ; 19-08-2010 o 21:51
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Philipp Zobacz posta
    a jeżeli ma się dopiętą lampę błyskową i wyłączoną funkcję błysku to mimo tego wyzwoli się błysk?
    jeśli dobrze zrozumiałem.....

lampa w sankach-> tryb na pokrętle "bez lampy" --> jak graficzka wskazuje....NIE BĘDZIE BŁYSKU...

Domyślnie

Jeżeli lampa na sankach JEST WŁĄCZONA to nie mam na pokrętle możliwości Bez błysku

Edit

Tryby PSAM, na automacie nie próbowałem, a nawet jeżeli dałoby si.ę ją wyłaczać na automatach to chyba wolałbym ja co chwila chować do kieszeni niz oczekiwać wariacji automatu.
    Ostatnio edytowane przez Grand. ; 21-08-2010 o 11:39
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

O, to się nie zrozumieliśmy. Mi chodziło o pokrętło funkcyjne z przytrzymaniem klawisza od lampy z błyskawicą. Chodziło mi o możliwosć odłączenia włączonej lampy na sankach, żeby w trybach manualnych nie błyskała mimo tego że jest włączona na sankach.
    Nikon FiX - Pomysł na...

Uprawnienia umieszczania postów