Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Ot taki posum

Talking Ot taki posum

Zwierzyna nocna, nadrzewna ...

Posum ...

Dostalo biedactwo sabinka po slepkach, ale zdecydowanie pozował Fotka z campingu.
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

Domyślnie

przekarmiłeś szczura?
    uważaj na obrońców praw zwierząt

osobiście muszę przyznać, że spasiony szczur wygląda dużo sympatyczniej od normalnego
    nawet ogon ma milutki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    przekarmiłeś szczura?
    uważaj na obrońców praw zwierząt

osobiście muszę przyznać, że spasiony szczur wygląda dużo sympatyczniej od normalnego
    nawet ogon ma milutki
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Tam na drugiej półkuli to i szczury dziwne takie A zwierzak sam sobie winien. Jak zobaczył napaleńca z Nikosiem, to od razu powinien wiać

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Tam na drugiej półkuli to i szczury dziwne takie A zwierzak sam sobie winien. Jak zobaczył napaleńca z Nikosiem, to od razu powinien wiać
    Possumy są także i u nas w Ameryce Płn. Sprawdzałem w słownikach na internecie i żaden nie ma tego słowa na polski. Ale musi to jakoś po polsku być... Sprawdźcie to słowo "possum" albo "opossum" (musi być podwójne s, nie pojedyńcze jak w nagłówku). A ze szczurami one nie mają one nic wspólnego bo to nawet nie są gryzonie, ale torbacze.

Domyślnie

Nasz kolega to po prostu opos nawet nazwa podobna: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pa%C5%82ankowate

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Nasz kolega to po prostu opos nawet nazwa podobna: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pa%C5%82ankowate
    Tam jest napisane że one żyją tylko w Australii, co jest tylko mniej więcej prawdą, bo amerykańskie opossumy są z nimi spokrewnione.

Domyślnie

wpisz sobie na wiki opos - przedstawiony na fotce gatunek jest z Australii, ale podobne zwierzaczki z tej samej rodziny - masz w info - występują i u Ciebie. Czasem oglądam American HotRod - kiedyś mieli dokładnie takiego zwierzaka w warsztacie i nie mogli się go pozbyć

Domyślnie

Zapomniałem dodać - warsztat mają w La Hambra, CA

Domyślnie

Possumek dziekuje za zainteresowanie A obiecywałem mu że będzie sławny
    Skoro wzbudził takie zainteresowanie to jeszcze dwie fotografie z przymrużeniem oka ...

2. Słyszałeś? Nikoniaż w pobliżu, dzieci do schronu reszta na drzewa - foci wszystko co się rusza!

3. Jeszcze postoje, ale nie masz ziemniaczka???

Z pozdrowieniami dla wychudzonych europejskich szczurków ...
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów