Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: przy sianie

Domyślnie przy sianie

Pierwszy raz pokazuje zdjecia - wcześniej tylko czytałam. Może być?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoqmod Zobacz posta
    Pierwszy raz pokazuje zdjecia - wcześniej tylko czytałam.
    czytaj dalej...
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    czytaj dalej...
    ???

Do autora:
    Popatrz na zdjęcie. Zmasakrowałeś twarz. Spróbuj może to zdjęcie poprawić, jest megaaa przeostrzone.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artur678 Zobacz posta
    Do autora:
    myślę, że to autorka

a do autorki:
    obróbką zmasakrowałaś to zdjęcie. chyba lepiej należało pokazać je "prosto z puszki".
    sam kadr nie jest słaby. ja osobiście nie lubię amputacji kończyn (w tym przypadku ręki)
    próbuj robić zdjęcia, a nie bawić się programami graficznymi.
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szelass Zobacz posta
    myślę, że to autorka

a do autorki:
    obróbką zmasakrowałaś to zdjęcie. chyba lepiej należało pokazać je "prosto z puszki".
    sam kadr nie jest słaby. ja osobiście nie lubię amputacji kończyn (w tym przypadku ręki)
    próbuj robić zdjęcia, a nie bawić się programami graficznymi.
    Do autora zdjęcia - w sensie. Chyba poprawnie? I skąd ten śmiały wniosek, że autor jest kobietą???

Domyślnie

Bo napisała "czytałam", a nie "czytałem".

Domyślnie

No tak kłania się czytanie ze zrozumieniem.

Domyślnie

Sprawdzałam zdjęcie na powiększeniu i ni-huhu nie widze artefaktów po przeostrzaniu (30% na 0,5piks przy jpg) a wcześniej na oryginale (80% na 1 piks) - ale może nie wiem na co patrzeć

Ale kontrastem tonalnym specjalnie pomachałam (może faktycznie za ostro - ale mniej mi nie pasowało do tła) i pomieszałam czarno białe warstwy z kolorem tak by mieć zdjęcie bardziej surowe w odbiorze i z niezbyt widoczną fakturą skóry (bez blurowania, bo to facet było nie było i nie może być cukierkowy), oraz z jej naturalnym kolorem (jest mocno ogorzały i dużo czerwieni przebija się przez skórę)

Chłopak jest nieogolony - może tam widzicie te artefakty?

Mi pasuje taka obróbka - niecierpie zdjęć "prosto z puszek" (mało kto jest współczesnym Avedonem) - tym bardziej że na nefach robię ( a nefy wiadomo jakie są). Dla mnie program graficzny to współczesna ciemnia - jest konieczny w procesie robienia foty.

"Gaduła" jak chcesz sobie podbijać statystyki to rób to zgodnie z zasadami na forum i proszę komentuj zdjęcie (za co będę wdzieczna - wszystkie uwagi są cenne) a nie moje czytanie
    Ostatnio edytowane przez fotoqmod ; 16-08-2010 o 08:39

Domyślnie

Zdelikatniłam - jest lepiej? Ostrzenie tylko na kanałach.

Domyślnie

Wiecie - porównuje zdjęcie zapisane na forum z tym co mam pomniejszone na swoim kompie.
    Są radykalne różnice (ucieło mi trochę kolorów etc) i wogóle jest troche inne.
    Macie jakiś sensowny serwer na który można wrzucać zdjęcia?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów