Szukaj
D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900
Bo napisała "czytałam", a nie "czytałem".
No tak kłania się czytanie ze zrozumieniem.
Sprawdzałam zdjęcie na powiększeniu i ni-huhu nie widze artefaktów po przeostrzaniu (30% na 0,5piks przy jpg) a wcześniej na oryginale (80% na 1 piks) - ale może nie wiem na co patrzeć
Ale kontrastem tonalnym specjalnie pomachałam (może faktycznie za ostro - ale mniej mi nie pasowało do tła) i pomieszałam czarno białe warstwy z kolorem tak by mieć zdjęcie bardziej surowe w odbiorze i z niezbyt widoczną fakturą skóry (bez blurowania, bo to facet było nie było i nie może być cukierkowy), oraz z jej naturalnym kolorem (jest mocno ogorzały i dużo czerwieni przebija się przez skórę)
Chłopak jest nieogolony - może tam widzicie te artefakty?
Mi pasuje taka obróbka - niecierpie zdjęć "prosto z puszek" (mało kto jest współczesnym Avedonem) - tym bardziej że na nefach robię ( a nefy wiadomo jakie są). Dla mnie program graficzny to współczesna ciemnia - jest konieczny w procesie robienia foty.
"Gaduła" jak chcesz sobie podbijać statystyki to rób to zgodnie z zasadami na forum i proszę komentuj zdjęcie (za co będę wdzieczna - wszystkie uwagi są cenne) a nie moje czytanie![]()
Ostatnio edytowane przez fotoqmod ; 16-08-2010 o 08:39
Wiecie - porównuje zdjęcie zapisane na forum z tym co mam pomniejszone na swoim kompie.
Są radykalne różnice (ucieło mi trochę kolorów etc) i wogóle jest troche inne.
Macie jakiś sensowny serwer na który można wrzucać zdjęcia?
Skontaktuj się z nami