Close

Strona 5 z 25 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 250

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez co4en Zobacz posta
    W moim D700 przy przednim pokrętle guma już przy zakupie była źle podklejona, jeden rożek był niedoklejony.
    Dałem sobie spokój z odsyłaniem ale widzę, że takie buble wychodzą już od producenta
    Skoro producent tak lakonicznie do tego podchodzi więc niech egzekwuje takie wady po terminie gwarancyjnym.
    U mnie dzieje było dokładnie tak samo. Guma przy pokrętle odstaje od nowości, aczkolwiek mi to nie przeszkadza... tak samo jak bad pixel na wyświetlaczu, kilka hot'ów na matrycy i niedomykająca się lampa A wszystko to w cenie niecałych 8000zł.
    Fx|16|16-28|24|35|50|85|SB9x0

Domyślnie

U Canona też się tak odklejają? Bo tak może... 5DII? Już mam dość tych gum. Dzisiaj znowu przy kciuku zauważyłem, że mi leci. Fak, fak, fak!!! To ktoś wie ile kosztuje podklejenie? Chyba jutro zadzwonię do nich i się dowiem.

Domyślnie

szanowni koledzy - fotografuję od 55 lat i nie miałem żadnych problemów z gumami w wielu aparatach (teraz mam F 801s, D 80 i D 300). Chcę zwrócić uwagę Waszą na problem potu na dłoniach. U niektórych osobników metabolizm wytwarza związki, które mogą reagować negatywnie na dotykane powierzchnie, w tym również kleje do gum. Znam przypadek osoby, która regularnie po paru tygodniach "wyciera" litery na klawiaturze kompa. Dermatolodzy się śmieją, a to jest niestety fakt. Sugeruję zwracać uwagę na ten - dziwny aspekt - uczuleń. Recepta? Myć ręce, przecierać gumy.
    F801s/D300/D610 N18-135/N24/N50/N70-210/SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Altro Zobacz posta
    szanowni koledzy - fotografuję od 55 lat i nie miałem żadnych problemów z gumami w wielu aparatach (teraz mam F 801s, D 80 i D 300). Chcę zwrócić uwagę Waszą na problem potu na dłoniach. U niektórych osobników metabolizm wytwarza związki, które mogą reagować negatywnie na dotykane powierzchnie, w tym również kleje do gum. Znam przypadek osoby, która regularnie po paru tygodniach "wyciera" litery na klawiaturze kompa. Dermatolodzy się śmieją, a to jest niestety fakt. Sugeruję zwracać uwagę na ten - dziwny aspekt - uczuleń. Recepta? Myć ręce, przecierać gumy.
    Mnie się też nigdy nie odkleiły same, to nie znaczy, że pochwalam tę technologię klejenia. Głowę daję (no, może koguta), że po przyklejeniu kropelką, będą trzymać "jak diabeł sołtysa za gromadzkie pieniądze". Kwestia, że do naprawy muszą być odklejone, więc lepiej żeby łatwo i bez zniszczeń można je było odlepić... Ale to wcale nie usprawiedliwia producenta, że nie wymyślił czegoś lepszego.

Serwis najpierw straszy, że nowe gumy to 390zł, ale po naprawie (wymiana portu CF) wyszły 190.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Nie obraziłbym się gdyby jakiś chińczyk od podrabianych baterii, pilotów itd. zaczął sprzedawać komplety zamienników takich gum np. za 20 zł... aczkolwiek w D700 po ok. roku jeszcze się nie odkleja - trochę zaczynają puchnąć więc pewnie niedługo..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raider Zobacz posta
    Nie obraziłbym się gdyby jakiś chińczyk od podrabianych baterii, pilotów itd. zaczął sprzedawać komplety zamienników takich gum np. za 20 zł... aczkolwiek w D700 po ok. roku jeszcze się nie odkleja - trochę zaczynają puchnąć więc pewnie niedługo..
    Tu nie idzie o zamienniki gum. Można kupić oryginalne, tylko chodzi o klej - mają się nie odklejać pod wpływem intensywnego używania a technik ma mieć możliwość ich odlepienia w przypadku naprawy.

Domyślnie

Tak, ale niech chińczyk zrobi komplet z dwustronnym klejem do przyklejenia samodzielnie, w końcu gripy też robią z gumami, przykładowo: http://allegro.pl/item1169914205_bat...300s_d700.html

Komplet oryginalnych gum to w sumie ze 100 dolarów - lekka przesada http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=rub....c0.m270.l1313
    Ostatnio edytowane przez raider ; 10-08-2010 o 21:09

Domyślnie

Tak, ale niech chińczyk zrobi komplet z dwustronnym klejem do przyklejenia samodzielnie...

On to już dawno robi, tylko nie sprzedaje bezpośrednio klientom, tylko Nikonowi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    On to już dawno robi, tylko nie sprzedaje bezpośrednio klientom, tylko Nikonowi.
    Niech sprzeda za 10% ceny na allegro czy gdzieś i będzie ok

Domyślnie

Niech sprzeda za 10% ceny na allegro czy gdzieś i będzie ok

Straci umowę i stałego klienta...

Strona 5 z 25 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów