Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ART69 Zobacz posta
    A selection brush to nie maskowanie?
    nie miałem potrzeby używać i praktycznie nigdy nie używam do maskowania oczywiśćie , podejrzewam ze chodzi wam rozjaśnienie pierwszego planu które może sprawiać ze zdjęcie wydaje się zbyt mało ostre i mało kontrastowe (cały czas mówię o pierwszym planie)
    zobaczymy może dam radę to poprawić

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ok. trzeba się zastanowić skoro jest drugi głos
    Jest chyba i trzeci. Może tak niesprecyzowany jak u kolegów ale to kwestia doświadczenia a właściwie jego niedostatków jeżeli chodzi o obróbkę. Widziałem to zdjęcie zaraz po wstawieniu( byłem drugim "odsłaniającym")i po prostu coś mi nie grało ,tylko nie wiedziałem co. A pisac że nie-i tyle, chyba bez sensu. A może po prostu jestem przyzwyczajony i nie tylko ja do innej obróbki-sam nie wiem. Było po prostu jak nie Twoje, kogoś innego, mniej doświadczonego...

Domyślnie

Na pierwszym palu widać czarne halo - coś tam jednak grzebałes Poza tym podoba sie.

Domyślnie

ok . czyli trzeba się sprężać, dobrze ze są uwagi bo to mobilizuje, nie ma ludzi nieomylnych

1a.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Na pierwszym palu widać czarne halo - coś tam jednak grzebałes Poza tym podoba sie.
    to halo to mokry od dołu pal tam stoi woda, to samo jest z drugim i trzecim może wersja poprawiona jest lepsza jak nie to do kosza

Domyślnie

Przyciemniles, ale obwódki nadal zostaly, choc zdaje sobie sprawe ze trudno o dobre wyciągnięcie z cienia pod takie światło, nawet przy Twojej matrycy.

Domyślnie

Przyciemniles, ale obwódki nadal zostaly, choc zdaje sobie sprawe ze trudno o dobre wyciągnięcie z cienia pod takie światło, nawet przy Twojej matrycy.
    Michale masz nefa zamienionego na jpga bez modyfikacji sam zobacz ze nie było potrzeby wyciagania z ciemnicy, raz jeszcze mz. to stojąca woda zabarwiła dół pala na czarno, oczywiście ze można to wyciagnąć bez problemu ale dopiero wówczas będzie ta fota wyglądać sztucznie

Domyślnie

Aj, no to bardzo przepraszam, ale sam przyznasz, że na pierwszy rzut oka wygląda to podejrzanie

Domyślnie

Aj, no to bardzo przepraszam, ale sam przyznasz, że na pierwszy rzut oka wygląda to podejrzanie
    przyznam że w być może w pierwszej wersji zrobiłem dół fotki zbyt jasny i te pale mocno zakontrastowały samym dołem, Artur zasugerował złe maskowanie i ja się przestraszyłem ze nie zamaskowałem i sie potoczyło a tak poważnie to wezmę się za nią raz jeszcze bo warta jest tego, ale już nie dzisiaj

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Kucze, a już myślałem że to tylko mi tak zdjęcia w lewo lecą, albo z puszką albo obiektywem jest coś nie tak
    Ostatnio edytowane przez maniak666 ; 30-07-2010 o 00:15 Powód: literówka

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów