Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: strona www

Domyślnie strona www

Witam kolegów i koleżanki

Chciałbym założyć strone www gdzie mógłbym prezentować swoje prace. Na chwile obecną nie będzie to strona komercyjna. Dopiero w przyszłości planuje coś w tym temacie.

Nie licze że będzie to za darmo bo w dzisiejszych czasach nic nie jest ( chyba że udostępnią mi miejsce na serwerze TFP)
    Patrzyłem na nazwa.pl ale tam wołają 300zł + vat. Przyznam szczerze że szukam czegoś tańszego w okolicach 100zł ponieważ na chwile obecną nie mam firmy i nie zarabiam na fotografii.

Nie znam się na tym dlatego proszę Was o porade.
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Mowisz o hostingu + strona z jednego zrodla? Zdecydowanie lepiej jest zaplacic za hosting i za strone osobno. Hosting np w webd.pl kosztuje smieszne pieniazki i raczej jest niezawodny. Na zwykle portfolio wystarczy pakiet Mini gdzie dostajesz 15GB transferu i 2GB przestrzeni dyskowej. I to za 40zl za rok. Mam, korzystam od 3 lat i nigdy nie mialem problemu. Stronke mozesz sobie zmontowac samemu na przyklad na simple viewerze czy na jalbumie (wiecej modyfikacji) ktore sa darmowe. Ewentualnie mozesz zlecic zrobienie strony. Mysle ze w przedziale 500-800 zl powalczysz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Mowisz o hostingu + strona z jednego zrodla? Zdecydowanie lepiej jest zaplacic za hosting i za strone osobno. Hosting np w webd.pl kosztuje smieszne pieniazki i raczej jest niezawodny. Na zwykle portfolio wystarczy pakiet Mini gdzie dostajesz 15GB transferu i 2GB przestrzeni dyskowej. I to za 40zl za rok. Mam, korzystam od 3 lat i nigdy nie mialem problemu. Stronke mozesz sobie zmontowac samemu na przyklad na simple viewerze czy na jalbumie (wiecej modyfikacji) ktore sa darmowe. Ewentualnie mozesz zlecic zrobienie strony. Mysle ze w przedziale 500-800 zl powalczysz.

Hosting - tego słowa mi brakowało
    Strone www zrobie sobie sam ( tak na początek wystarczy). W przyszłosci jeśli założe działalność gospodarczą zlece to jakiejś firmie.
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Strus

Mógłbyś mi jeszcze napisac jak to wszystko działa?
    Z tego co zrozumiałem to kupuje u nich hosting i jakąś domene z nazwą, płace za to wszystko i co dalej?
    Ostatnio edytowane przez AdamoN ; 27-07-2010 o 20:20

Domyślnie

Kupujac sam hosting dostajesz adres w domenie webd.pl. Jesli chcesz miec wlasna domene to ja tez musisz zakupic. Tutaj polecam netmark.pl. Takio i dobre warunki przedluzenia + szybka pomoc w razie potrzeby. Po zakupie hostingu dostajesz od nich hasla i adresy do panelu admina i juz. Jesli domene wezmiesz z innego niz webd zrodlo to jeszcze trzeba przepiac DNSy a jakie trzeba podac to juz Ci webd powie jak zapytasz

Oszczędny w słowach Awatar maksu81
    Miasto
    Radomyśl Wielki

Domyślnie

Ew. domene możesz zakupić tez (poprzez) w webd.pl kosztuje to chyba 19zł za pierwszy rok, pozniej 99zł za nastepny czyli jak wszędzie a o dns`y sie nie musisz martwic bo bedziesz miał juz wszystko ładnie zaparkowane
    Rowniez polecam webd.pl , awarii jeszcze nie miałem, a cena za hosting faktycznie niska, pakiet mini spokojnie na start Ci wystarczy, jak nie zawsze mozesz przejsc na wiekszy.
    d700 + MB | D800 + MB | 16-28, 24-70, 35, 50, 85, 70-200 | 2x SB-900

Domyślnie

Mam już chyba ostatnie pytanie i już nie męcze
    Za pierwszy rok ceny za hosting i domeny są bardzo przystępne. Czy przy przedłużaniu usługi po roku i w kolejnych latach ceny ulegają zmianie?

Domyślnie

W przypadku hostingu u mnie sie nic nie zmienilo. W przypadku domeny zawsze placi sie wiecej. Porownaj sobie ceny w webd i w netmarku zwracajac uwage wlasnie na koszt przedluzenia. A DNSy to banal. Ja mam domene w netmarku i zapytalem webd o ich DNSy po czym po prostu wpisalem je we wlasciwe okienka w panelu na netmarku. Sprawa zamknieta

Domyślnie

Dziękuje śllicznie za łopatologiczne wyjaśnienie o co kaman

Domyślnie

Witam.
    Polecam zajrzeć na stronkę byethost.com!
    Umieszczałem tam swego czasu kilka stron www w tym galerie i nie ma żadnego problemu wszystko działa. Bez reklam, wyskakujących okienek i innych dziwnych rzeczy!
    Dawno już nic nowego nie umieszczlaem wiec nie wiem czy zmieniło się coś względem reklam - ale wystarczy przeczytać warunki przy zakładaniu konta - za darmo oczywiście.
    Serwer oferuje: Przestrzeń dyskowa 5632 MB, 50 Baz MySQL, 50 subdomen, kilkanaście gotowych skryptów do instalacji, panel zarządzanie po polsku, Transfer całkowity 204800 MB, i oczywiście można podpiąć wcześniej wykupioną domenę. Reszta do sprawdzenia na stronie domowej.
    Pozdrawiam.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów