Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: strona www

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie strona www

Witam kolegów i koleżanki

Chciałbym założyć strone www gdzie mógłbym prezentować swoje prace. Na chwile obecną nie będzie to strona komercyjna. Dopiero w przyszłości planuje coś w tym temacie.

Nie licze że będzie to za darmo bo w dzisiejszych czasach nic nie jest ( chyba że udostępnią mi miejsce na serwerze TFP)
    Patrzyłem na nazwa.pl ale tam wołają 300zł + vat. Przyznam szczerze że szukam czegoś tańszego w okolicach 100zł ponieważ na chwile obecną nie mam firmy i nie zarabiam na fotografii.

Nie znam się na tym dlatego proszę Was o porade.
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Mowisz o hostingu + strona z jednego zrodla? Zdecydowanie lepiej jest zaplacic za hosting i za strone osobno. Hosting np w webd.pl kosztuje smieszne pieniazki i raczej jest niezawodny. Na zwykle portfolio wystarczy pakiet Mini gdzie dostajesz 15GB transferu i 2GB przestrzeni dyskowej. I to za 40zl za rok. Mam, korzystam od 3 lat i nigdy nie mialem problemu. Stronke mozesz sobie zmontowac samemu na przyklad na simple viewerze czy na jalbumie (wiecej modyfikacji) ktore sa darmowe. Ewentualnie mozesz zlecic zrobienie strony. Mysle ze w przedziale 500-800 zl powalczysz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Mowisz o hostingu + strona z jednego zrodla? Zdecydowanie lepiej jest zaplacic za hosting i za strone osobno. Hosting np w webd.pl kosztuje smieszne pieniazki i raczej jest niezawodny. Na zwykle portfolio wystarczy pakiet Mini gdzie dostajesz 15GB transferu i 2GB przestrzeni dyskowej. I to za 40zl za rok. Mam, korzystam od 3 lat i nigdy nie mialem problemu. Stronke mozesz sobie zmontowac samemu na przyklad na simple viewerze czy na jalbumie (wiecej modyfikacji) ktore sa darmowe. Ewentualnie mozesz zlecic zrobienie strony. Mysle ze w przedziale 500-800 zl powalczysz.

Hosting - tego słowa mi brakowało
    Strone www zrobie sobie sam ( tak na początek wystarczy). W przyszłosci jeśli założe działalność gospodarczą zlece to jakiejś firmie.
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Jak te 15GB transferu jest miesięcznie to powinno starczyć, jak rocznie to może być cienko Mi zżera kilkadziesiąt GB transferu miesięcznie, czasem przekroczy 100, ale ja mam kilka stron generujących ruch, i kilka mniejszych które go prawie nie generują :P przy jednej stronie 15/miesiąc powinno starczyć.

A jak będziesz chciał stronkę jakąś bardziej rozbudowaną to daj znać
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Mi zżera kilkadziesiąt GB transferu miesięcznie, czasem przekroczy 100
    Kurcze, żartujesz chyba... To strasznie dużo nawet jak na kilka stron. No chyba, że masz dużo odwiedzin dziennie, tak powyżej tysiąca.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Kurcze, żartujesz chyba... To strasznie dużo nawet jak na kilka stron. No chyba, że masz dużo odwiedzin dziennie, tak powyżej tysiąca.
    no to patrz

;]

Domyślnie

Jako portoflio możesz bardzo fajnie dostosować 500px.com .Według mnie bardzo fajna strona.
    D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800

Domyślnie

Strus

Mógłbyś mi jeszcze napisac jak to wszystko działa?
    Z tego co zrozumiałem to kupuje u nich hosting i jakąś domene z nazwą, płace za to wszystko i co dalej?
    Ostatnio edytowane przez AdamoN ; 27-07-2010 o 20:20

Domyślnie

Kupujac sam hosting dostajesz adres w domenie webd.pl. Jesli chcesz miec wlasna domene to ja tez musisz zakupic. Tutaj polecam netmark.pl. Takio i dobre warunki przedluzenia + szybka pomoc w razie potrzeby. Po zakupie hostingu dostajesz od nich hasla i adresy do panelu admina i juz. Jesli domene wezmiesz z innego niz webd zrodlo to jeszcze trzeba przepiac DNSy a jakie trzeba podac to juz Ci webd powie jak zapytasz

Oszczędny w słowach Awatar maksu81
    Miasto
    Radomyśl Wielki

Domyślnie

Ew. domene możesz zakupić tez (poprzez) w webd.pl kosztuje to chyba 19zł za pierwszy rok, pozniej 99zł za nastepny czyli jak wszędzie a o dns`y sie nie musisz martwic bo bedziesz miał juz wszystko ładnie zaparkowane
    Rowniez polecam webd.pl , awarii jeszcze nie miałem, a cena za hosting faktycznie niska, pakiet mini spokojnie na start Ci wystarczy, jak nie zawsze mozesz przejsc na wiekszy.
    d700 + MB | D800 + MB | 16-28, 24-70, 35, 50, 85, 70-200 | 2x SB-900

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów