Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pyzik Zobacz posta
    Aż strach coś złego napisać...

Tym nie mniej zaryzykuję.....

wobec tego ja żeby nie potęgować elementów horroru i grozy, zostawię kolegi wypowiedż dotyczącą odbioru fotografii bez komentarza
    dodam tylko że kolega jest bardzo pamiętliwy a komentarze ubiera w bardzo sugestywny sposób przekazu tak żeby nikt nie pomyślał ze to coś osobistego
    jeżeli nasze wypowiedzi maja mieć status bezstronności to po co takie przepychanki słowne o baniu się - koledze udzielił się nastrój ostatnich wydarzeń politycznych ?, to jest forum fotograficzne
    pisałem już we wcześniejszych naszych polemikach, że każdy ma prawo odbierać fotografię po swojemu i wyrażać o nich opinię - nie rozumiem jednak takiego stanowiska, kiedy szuka się u autora tylko słabszych fotografii wyrażając o nich opinię, a nie wpisuje się nigdy pozytywnych komentarzy kiedy fotografia jest trochę lepsza, to się zdajsie nazywa " uprzedzeniem "
    a ponieważ kolega ma bardzo specyficzny sposób realizowania się w fotografii, to nie wiem czy mogę kolegi opinię traktować jako wskazówkę dla tego typu fotografii jaką ja uprawiam, zostańmy więc ze swoimi gustami w obrębie swoich zainteresowań

chłodnego dnia życzę, a raczej nocy i proszę naprawdę bez obaw

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

nie podoba się? nie musi.... mnie się podoba.
    nie jest to zdjęcie roku, ale jest - prawdziwe.
    czegoś więcej trzeba?
    licencji na zabijanie czy dyplomu ASP?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mark3 Zobacz posta
    czegoś więcej trzeba?
    licencji na zabijanie czy dyplomu ASP?
    Może po prostu szczypty fantazji w patrzeniu na świat... AMEN! z mojej strony.

PS. Jak chwaliłem to słowa nie było...

Domyślnie

Kwadracik lepsiejszy jest .

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

to ja poproszę...

więcej

Domyślnie

a pokażesz bez obróbki ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo1978 Zobacz posta
    a pokażesz bez obróbki ??
    a po co ? co chciałbyś wiedzieć pytaj odpowiem, w tym wątku jest już trochę rożdżwięków więc żeby ich nie pogłębiać zostawmy to tak jak jest - chcę tylko dodać że fotografia powstała przed wschodem słońca kiedy światła było bardzo mało, bo właściwie była to jeszcze noc sadzę że na warunki jakie tam były poradziłem sobie należycie
    Ostatnio edytowane przez harb ; 14-07-2010 o 22:23

Domyślnie

No to ja zabiorę głos .

Kadr zdecydowanie poziom pomimo faktu, iż kwadrat to forma idealna .

Kolorystyka i obróbka charakterystyczna dla Ciebie i w tym wypadku ją akceptuję i nie uważam, by było coś źle.

Sam obrobiłbym to zdjęcie nieco inaczej ale to nie oznacza, że zdjęcia innych chcę by wyglądały jak moje bo wtedy jakoby podobać mogłyby mi się najbardziej - ale tak nie jest i całe szczęście.

Na tym forum co widzę od dawna to fakt, że ludzie za bardzo subiektywnie oraz sugestywnie pod wpływem nastroju oceniają zdjęcie. A zdjęcia można oceniać w sposób wieloraki, począwszy na skupieniu się tylko na aspekcie technicznym gdy cała reszta nas nie urzeka czy po prostu na zwykłej ocenie warsztatu pracy osoby, która nawet jeśli męczy od dawna i przynudza to ciągle ma to służyć pogłębianiu własnych umiejętności. Dlatego nie potępiam żadnego nudziarza, który katuje takim czy innym motywem. Podstawa to dystans do samego siebie oraz..., do innych.

Czepiać się można ale z sensem i zwłaszcza w taki sposób by mieć na uwadze, że podejmując bądź co bądź takie ryzyko nikogo się nie skrzywdzi, no chyba, że na prawdę się już kogoś nie lubi .

Ale wracając do samego zdjęcia to elegancka praca i na ścianę. I ważne, że jest tu coś nowego w dorobku kolegi .

ps
    Z pokazywania zrzutek z rawów ja już się wyleczyłem. Nic to nie daje a tym bardziej właścicielowi rzeczonego rawa. A postawione tak obcesowo pytanie o pokazanie rawa zahacza mocno o nieładny tupet.
    Ostatnio edytowane przez anonymos ; 14-07-2010 o 23:26

Domyślnie

A dlaczego ?? Bo co ??? BO na obróbce polega robienie zdjęć ??? Tylko ??? Taki duży i wciska kity
    Ostatnio edytowane przez przemo1978 ; 14-07-2010 o 23:17 Powód: błąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo1978 Zobacz posta
    A dlaczego ?? Bo co ??? BO na obróbce polega robienie zdjęć ??? Tylko ??? Taki duży i wciska kity
    ?

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów